FOTO: Od početka aprila 16 požara na Fruškoj gori

U Nacionalnom parku Fruška gora od početka aprila svakodnevno se beleže požari koji su izazvani nepažnjom i nemarom građana koji borave ili prolaze kroz park.

Za 021.rs u Upravi parka navode da je od početka aprila zabeleženo 16 požara, a ukupno je izgorelo oko 45 hektara niskog rastinja. Od 16 požara, dva su bila veća, dok su ostali, manji izazvani mahom bacanjem pikavaca iz vozila u pokretu. U većim požarima nisu bile zahvaćene šume, osim što je šumski pojas zahvaćen u manjoj meri na lokalitetu "Susečki rit" (topole i vrbe).

"Nakon 4. aprila i požara na lokalitetu 'Dumbovo', ponovo je 8. aprila u večernjim časovima buknuo požar nešto većih razmera u granicama zaštitne zone Nacionalnog parka na lokalitetu 'Katanske livade' nedaleko od sela Čerević. U međuvremenu se desilo nekoliko manjih požara mahom uz asfaltirane puteve, za koje se pretpostavlja da su nastali usled bacanja pikavaca cigareta kroz prozor automobila u toku vožnje koji su brzom reakcijom Čuvarske službe i vatrogasaca u kratkom roku ugašeni", kažu za 021.rs u Nacionalnom parku "Fruška gora".

Za sada iz policije nema informacija o hvatanju počinioca ili počinilaca.

U Upravi parka apeluju na građane da za vreme vanrednog stanja, tj. za vreme policijskog časa ne dolaze na Frušku goru, a istovremeno pozivaju sve posetioce da se odgovorno ponašaju prema prirodi. U Upravi Nacionalnog parka napominju da je strogo zabranjeno loženje vatre na otvorenom i da je kazna za taj prekršaj do 100.000 dinara.

  • Ilija Bosnić

    13.04.2020 21:21
    NESPOSOBNOST
    Nabaviti nekoliko dronova i kad se kazne prvi piromani problem je rešen.
  • Podbarac

    13.04.2020 20:07
    @Mile
    U pravu je gosn Mile, nema to veze sa izletnicima. A nekako ni ne verujem u te priče o opušcima...

    Moje mišljenje - ovo liči na serojskog-piromana ili još gore, na klince-vandale koji bi da za*ebavaju policiju ili koga već.

    Zašto još gore? Izvući će se opomenom ili ukorom... Tolko.
  • Sava

    13.04.2020 19:26
    Mile
    Je u pravu. Posle ce biti I zabrana posete Fruske Gore (jedne od tri trokrste gore), a zna se I zasto...imate na netu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti