Pokrajinska vlada tvrdi da je u Novom Sadu deset novozaraženih, podaci Batuta drugačiji

Pokrajinska vlada demantovala je da je u Novom Sadu došlo do porasta broja zaraženih virusom korona.
Pokrajinska vlada tvrdi da je u Novom Sadu deset novozaraženih, podaci Batuta drugačiji
Foto: 021.rs

Kako su naveli u saopštenju, na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje Vojvodine u prethodnih sedam dana PCR testiranjem ta infekcija na teritoriji Grada Novog Sada potvrđena je kod ukupno deset osoba.

Reč je o pet osoba muškog i pet osoba ženskog pola, saopštavaju iz Pokrajine.

“Iz ovih podataka se više nego jasno vidi da se višednevni trend smanjivanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije nastavlja i da se ukupna epidemiološka situacija u Novom Sadu u ovom trenutku može oceniti kao povoljna”, navodi se u saopštenju.

Međutim, kako je 021 danas pisao, podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović - Batut" pokazuju da je u protekla dva dana 29 osoba testirano pozitivno na Covid19. Opširnije u našem tekstu OVDE.

  • Svetlana NS

    03.05.2020 11:04
    Nauka
    Kad imaš antitela na morbile, onda si imun jer si preležao bolest ili si vakcinisan. Kad imaš antitela na Kovid 19, onda si novozaraženi. To je ta "nauka zasnonana na dokazima".
  • Botfucker

    02.05.2020 22:05
    Jesam li vam pre neku nedelju napisao o dobijenoj direktivi i ..pozitivnoj'' statistici i namestanju frizure. Onoj po zelji. Zaboravite na tacne pidatke, stara je to skola.
  • Djurica

    02.05.2020 21:22
    @ Bili Kid
    Auuu zato im bogami treba citava koalicija (Dacic).

    2 + 2 = 5 za velike vrednosti broja 2 je inache chest primer za osnovnu skolu kad treba zaokruziti brojeve.
    https://www.straightdope.com/columns/read/1382/does-2-2-5-for-very-large-values-of-2/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti