Radari "hvataju" vozače sa skrivenih lokacija

Novosadska policija od danas će, pored ustaljenih mesta za radarsku kontrolu, snimati nesavesne vozače i sa mesta gde sugrađani nisu navikli da budu kontrolisani, saznaje Radio 021.

Novosadska policija od danas će, pored ustaljenih mesta za radarsku kontrolu, snimati nesavesne vozače i sa mesta gde sugrađani nisu navikli da budu kontrolisani, saznaje Radio 021.

Dejan Milojević iz saobraćajne policije navodi da će radari biti postavljeni na skrivenim lokacijama, kao i da vozači neće biti zaustavljani na licu mesta, već će im prijave stizati na kućnu adresu. Prema njegovim rečima, cilj akcije nije da građanima naplate više kazni, već da ih nateraju da više paze na putevima.

"Akcija će sigurno potrajati duže, jer nam je cilj da vozači ne znaju gde se nalazi radarski uređaj i kada će biti snimljeni u prekršaju. Nadam se da će ova mera primorati sugrađane da povedu računa o brzini kojom se kreću", kaže Milojević.

On navodi da su Novosađani uglavnom zapamtili mesta na kojima mogu da očekuju saobraćajce, tako da se nadaju da će sugrađani, ukoliko ne budu znali odakle ih vreba radar, prilagođavati brzinu i na onim mestima na kojima nisu navikli da ih snimaju.

"Vozači koji su često u saobraćaju već otprilike znaju gde smo mi do sada vršili radarske kontrole, pa su tu usporavali. I to je dobro, jer smo znali da će makar tu usporavati, ali nama je cilj da povećamo bezbednost time što će Novosađani stalno paziti na propise, a ne samo na poznatim mestima", navodi Milojević.

Iz saobraćajne policije poručuju da su zadovoljni funkcionisanjem video nadzora, koji je još uvek u eksperimentalnoj fazi. Milojević navodi da se broj saobraćajnih prekršaja poput prolazaka kroz crveno svetlo drastično smanjio od kako je novi sistem nadzora i naplate uveden. (M.S.)

  • MileNS

    16.05.2011 09:50
    Sta kaze struka o novim tablicama

    http://www.pcpress.rs/arhiva/tekst.asp?broj=177&tekstID=9953
  • Imen Prezimenovic

    16.05.2011 00:07
    Jao...
    Jao kad krenu da stižu kaze ljudima koji nisu napravili prekršaj, pa milina...

    Neki NS-xyz-CC, CĆ, CČ, ĆĆ, ĆČ, ĆC, ČČ, ČĆ, ČC...
    Ihaj kazni za prekršaje koji nisu ni počinjeni...

    Ali gospodine, to nije moj auto! Ne ne, slika je loša, auto se ne vidi ali su tablice vaše! PLATI PLATI!!!

  • G

    15.05.2011 14:52
    Hehe ovo kukanje protiv "sporih" mi je izrazito smešno, naročito kada me neko onako besno obiđe jer vozim prema ograničenjima, pa još likuje na sledećem semaforu (na kom ga naravno sustignem normalnom brzinom) kako me je obišao - otprilike kao da zaista veruje da moje vozilo ne može da ide brže od 50, a njegovo može. Smehotresan mentalni sklop - koji istovremeno ne shvata da nije ništa postigao većom brzinom nakon što je stao zbog semafora. Ono što pravi gužve su rasejani vozači, koji kada se upali uslovno zeleno (što znači da je ovima iz suprotne trake crveno), i dalje čekaju da "prođu", i time prave kolone - ne prave se kolone u trakama za pravo. Kolona u traci za pravo samo znači da je veći broj vozila na ulici i ništa više, i kod takvog odnosa naravno da postoji kolona, ne mogu svi da se teleportuju pa da bulevar u špicu bude pust.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.