Još uvek nema useljenja u solidarne stanove u Kisačkoj, procedura i dalje u toku

Solidarni stanovi u Kisačkoj 55 i dalje nisu za useljenje jer nije završena procedura kupovine i dodele ovih nekretnina.
Još uvek nema useljenja u solidarne stanove u Kisačkoj, procedura i dalje u toku
Foto: 021.rs
Iako je Grad Novi Sad još krajem januara objavio javne pozive za kupovinu i dodelu solidarnih stanova, u resornoj Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove kažu za 021 da se još uvek pribavlja dokumentacija budućih vlasnika ovih stanova po povlašćenoj ceni kvadrata.
 
Naime, kako je 021 pisao, javni poziv objavljen je 23. januara, a rok za apliciranje bio je 30 dana. Procedura je predviđala da Stambena komisija potom razmotri sve pristigle zahteve i javno objavi ko je ostvario uslov za kupovinu ili dodelu stana na Salajci.
 
Razmatranje pristiglih zahteva je komisija obavila, kažu za 021 u gradskoj upravi.
 
"Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada je na sednicama otvorila sve blagovremene zahteve i utvrdila koji zahtevi su kompletni, a kod kojih je potrebno pribaviti dokumentaciju. Podnosiocima čiji zahtevi nisu kompletni upućen je dopis o obavezi dopune dokumentacije, te je u toku rok za navedeno. Takođe, u toku je i pribavljanje one dokumentacije koja se pribavlja službenim putem", navode za 021 u upravi za imovinu.
 
Kako podnosioci budu dostavljali potrebnu dokumentaciju, komisija će ih ponovo razmatrati i pristupiti bodovanju, dodaju u Gradu.
 
"Nakon toga će Stambena komisija sačiniti predlog liste reda prvenstva koja će biti objavljena na način kako je objavljen i javni poziv", kažu u gradskoj upravi, bez preciziranja kad ističu novi rokovi za pribavljanje dokumentacije i objavu konačnog spiska.
 
Prema proceduri, konačan spisak biće objavljen u listu Dnevnik i na sajtu Grada Novog Sada.
 
Podsetimo, na prodaju je ukupno 26 stanova površina od garsonjere do 75 kvadrata za šestočlane i veće porodice, a prosečna cena kvadrata je 92.418 dinara ili 786,5 evra. Javni poziv predviđa maksimalne granice prihoda kao uslove za kupovinu stana.
 
Kad je reč o javnom pozivu za dodelu solidarnih stanova, pravo na konkurisanje imali su pojedinci i porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje, korisnici prava na socijalnu pomoć, građani koji su u grupi boraca prve kategorije, ratni vojni invalidi, mladi sportisti sa postignutim zavidnim rezultatima...
 
Detaljnije o celoj proceduri i uslovima koje ona predviđa saznajte OVDE, a o detaljima izgleda ovih stanova više OVDE.
  • ma nemojte

    14.05.2020 11:56
    "...mladi sportisti sa postignutim zavidnim rezultatima..."

    Onda neka kupe sami stanove ako već imaju zavidne rezultate. Mladi su još uvek mogu dobro da rade gradjevina i privreda plaču za radnom snagom. Dosta zavitlavanja sa beskorisnim i besmislenim sportovima i bacanja budžetskog novca na gluposti.
  • x

    14.05.2020 11:50
    y
    kao što sam već rekao jednom:
    onaj ko može da kupi stan u novom sadu, makar i po povlašćenoj ceni, nije socijalni slučaj.
    i kraj priče.
    ko ima te pare, kupiće kuću u bačkom gradištu ili loku ili tako negde.
    jer, stanovanje je ekonomska kategorija.

    čitav ovaj koncept prodaje socijalnih stanova po meni pada u vodu.

    bolje da ih dodeljuju na korišćenje po povlašćenoj ceni RENTIRANJA onima koji su socijalno i/ili ekonomski DELIMIČNO ugroženi.
    ali to sam samo ja sa svojim mišljenjem, laik i nestručnjak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti