FOTO, VIDEO: Policija zatvorila ulicu na Salajci zbog iseljenja porodice Radovanović

Ulica Radoja Domanovića bila je zatvorena danas dva sata zbog iseljenja porodice Radovanović iz njihovog doma.
FOTO, VIDEO: Policija zatvorila ulicu na Salajci zbog iseljenja porodice Radovanović
Foto: 021.rs
Više od deset policajaca obezbeđivalo je ulicu, iako nije bilo u pitanju prinudno iseljenje, već je porodica pristala da se dobrovoljno iseli. Policija nije dozvoljavala prolaz, uz reči da je takva naredba, ali se ne zna čija.
 
Policajci nisu dozvoljavali građanima, pa ni novinarima, da uđu u zatvoreni deo ulice na Salajci sve dok na kući koju je preuzeo poverilac nisu promenjene brave.

Ova porodica prinuđena je da se iseli iz svog doma nakon sudskog spora sa prvim komšijom i poveriocem Nedeljkom Trifkovićem. Pokušaj njihovog iseljenja pre mesec dana bio je jedini takav pokušaj u Srbiji tokom vanrednog stanja, iako je Komora izvršitelja preporučila da se obustave izvršenja. Takođe, današnje iseljenje je prvi slučaj deložacije u Srbiji od ukidanja vanrednog stanja.

Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, koja je pomagala porodici koja mora da se iseli iz svog doma, ranije je saopštila da su Radovanovići pristali da se isele.

"Usled dugogodišnjeg maltretiranja i svakodnevnog ucenjivanja, porodica je pristala da se sama iseli. Porodici nije unapred isplaćen novac koji je trebalo da dobiju za prodaju polovine kuće, već je dogovor da se isele i da nakon toga dobiju novac", naveli su iz Združene akcije.

Radovanoviće je pre nekoliko godina tužio prvi komšija, koji je prethodno i od komšija pored, tužbom oduzeo, imovinu. Radovanovići su još uvek vlasnici četvrtine kuće, međutim, kako su rekli "zbog godina maltretiranja od strane prvog komšije" odlučili su da se dobrovoljno isele.

  • Aradinski Petrov

    30.05.2020 19:47
    Policija zatvorila ulicu na Sa
    Proleteri svih bivšh republika seTITE se kako ste pokrali ovu državu. Sada morate sve da vraTITE. Sada su izvršitelji zauzeli mesto komesara koji su posle rata otimali kao ovi sada.
  • Mila

    30.05.2020 15:59
    O nedeljku
    Sve ste reli -o SNSu, policiji, Gazdi,slažem sr .... Ali crni Nedeljko, da li si uopste upućen u Zlo koje činiš i isterujes ljude na ulicu, da te ceka ko zna koje čudo u životu i da nije za džabe već vekovima prisutna rečenica -Oteto/ prokleto ???? Pa kako te nisu u kući dok di bio mali tako vaspitali? Ccccccc , Nedeljko!!!!!
  • Carls Tejlor

    30.05.2020 15:19
    Svi mrzimo izvrsitelje sve dok nas sopstveni poverilac ne ispali. Dugovi se moraju naplatiti. Izvrsitelji su tekovina demokratskih sistema i kao takvi su nuzni, krivite odgovorne iz vlasti koji cine situaciju nepodnosljivom svojim organizovanim kriminalom a ne izvrsitelje, osim u vrlo malom broju sporadicnih slucajeva kada izvrsitelj zaista jeste odgovoran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti