U četvrtak u Novom Sadu protest prosvetara zbog izbora direktora škole u Kisaču

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine zakazala je protest za četvrtak, 11. jun zbog, kako navode, neregularnih izbora za direktora škole u Kisaču.
U četvrtak u Novom Sadu protest prosvetara zbog izbora direktora škole u Kisaču
Foto: 021.rs
Protest će se održati od 12 časova ispred zgrade Pokrajinske vlade.
 
Predsednik Unije sindikata Zvonimir Jović kaže za 021 da uprkos prethodnim akcijama koje uključuju protest u Kisaču i štrajk u školama u Novom Sadu, nadležni nisu reagovali.
 
"Pošto dosadašnji rad nije dao rezultate i nismo pozvani na pregovore, iako to u skladu sa Zakonom o štrajku poslodavac dužan da uradi, mi smo se organizovali na ovaj način i očekujemo dolazak velikog broja članova našeg sindikata, odnosno očekujemo da će doći između 100 i 150 ljudi", tvrdi Jović.
 
Zaključuje da i pokrajinska i republička vlast smatraju da je najbolji odgovor na njihov zahtev - ćutanje.
 
Istog dana za koji je najavljen protest, održaće se i štrajk u 129 vojvođanskih škola koje su članice Unije sindikata. 
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, na izborima za v.d. direktora osnovne škole u Kisaču izabrana je Ana Leginj, koju je podržao Nacionalni savet, a ne bivša direktorica Ana Vozar koja je dobila većinu glasova Nastavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja. Zbog ovog je organizovan protest u Kisaču, ali i štrajk u novosadskim školama koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. 
  • Singrrr

    09.06.2020 19:12
    Da lu je to ona ....
    ...nasa Ana sto voli da pije pivo sa ucenicima?
  • Lala

    09.06.2020 13:17
    Da li uopste ima direktora koga nisu postavili ovi "novi radikali"
  • Profi

    09.06.2020 11:20
    Svesrdna podska!
    Napred nastavnici, samo napred! Puna podrska!!!
    Sram bilo pokrajinsku vlast. Dolazi vreme kada cemo morati za svaku stvar izlaziti na ulice i traziti prava. Ako, samo napred, dosta je bilo kriminala!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti