FOTO, VIDEO: Novosadska IT firma za 7,7 miliona evra kupila plac u Radničkoj ulici

Plac od skoro 6.500 kvadratnih metara u Radničkoj 32 prodat je za više od 7,7 miliona evra novosadskoj IT firmi "3Lateral".
FOTO, VIDEO: Novosadska IT firma za 7,7 miliona evra kupila plac u Radničkoj ulici
Foto: 021.rs

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije gde je održana licitacija, jedini ponuđači su bili predstavnici ove IT firme koji su plac kupili po početnoj ceni od 933.039.225 dinara (nešto više od 7,7 miliona evra).

Oni nakon prodaje nisu hteli da pričaju sa novinarima, niti su se predstavili, rekavši da će javnost naknadno obavestiti u vezi sa ovom kupovinom i planovima vezanim za parcelu, bez preciznijeg navođenja kada će to tačno biti.

 

S druge strane, kako je poznato da je "3Leteral" prošle godine kupljen od strane američke firme "Epic games", jasno je da je potvrđena najava gradskih vlasti i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da će ova firma kupiti plac u Radničkoj i uložiti 20 miliona evra.

Prema nedavno usvojenom urbanističkom planu, na parceli koja je prodata predviđena je izgradnja sedmospartnica i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.

Više o tome šta je dozvoljeno graditi u ovom delu Radničke ulice možete pročitati OVDE.

Podsetimo, nekadašnji objekti na ovoj lokaciji srušeni su tokom prethodnih meseci.

Komentari 102

  • Micika

    11.06.2020 20:39
    alo alo
    ko su ovi mladi i ostri na fotki? :D
  • Lale

    11.06.2020 17:58
    Taj plac ce odjednom da postane Galens-ov. Odvratni su kakvim se metodama sluze, sledeci put ce otvoriti firmu na neku babu od 80 godina i onda poceti u njeno ime da grade komplekse grada od 20 000 m2. E radikali radikali ko vas ne zna skupo bi vas platio.
  • Šovinizam

    11.06.2020 16:54
    @bora
    Vi nikako ne umete da pročitate napisano sa razumevanjem već uporno mi u usta stavljate reči i rečenice koje nigde nisam napisao. A ono što sam napisao je da država sa poljoprivredom kao glavnom granom privrede je siromašna država osuđena na propast. Zašto vi ovo interpretirate da poljoprivreda uopšte nije potrebna ne znam, a verujem ne znate ni vi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti