U pojedinim školama obustavljena podela knjižica i svedočanstava zbog korone

U pojedinim novosadskim školama obustavljena je ili odložena podela knjižica i svedočanstava zbog širenja virusa korona do septembra, saznaje 021.rs.
U pojedinim školama obustavljena podela knjižica i svedočanstava zbog korone
Foto: 021.rs

Kako su ispričali pojedini roditelji, iz škola su ih obavestili da su planirane podele u narednih nekoliko dana oko Vidovdana 28. juna odložene ili otkazane zbog novonastale situacije sa širenjem virusa korona.

U pojedinim slučajevima je deci rečeno da će svedočanstva i knjižice dobiti od učiteljica ili razrednih starešina u septembru, dok je nekima rečeno da će tek u posebnom terminu narednih dana moći pojedinačno da dođu u školu.

Predsednica aktiva direktora Osnovnih škola Jasmina Pastonjicki kaže za 021.rs da nema informacija da su podele dokumenata odložena za septembar i koliko je upoznata, škole su podele organizovale bez uobičajenih svečanosti uz mere da se odvoje termini kada deca dolaze.

Prema njenim rečima, škole su uz sve mere predostrožnosti, nošenje maski i bez većih okupljanja, uglavnom pozvale učenike da u određenim terminima dođu u učionice ili dvorišta i od učitelja ili razrednih starešina prime knjižice i svedočanstva, odnosno da budu u obrazovnoj ustanovi nekoliko minuta koliko treba da preuzmu dokument.

  • Stankovic

    17.12.2020 21:55
    Matura
    Generacija 2012-2020 nije imala maturu IDEMO SAMO JAKO BRACO POLITICARI NAJACI STE. I taj 1 dan ste nam upropastili
  • Detelinarac90

    27.06.2020 18:00
    @Xxxxx
    Ja ne znam na koju Tozinu ti mislis, ali svi djaci od 1og to 4og razreda su dobili knjizice, neki na skolskom dvoristu a neki u ucionicama! Cemu sirenje dezinformacija ili parcijalno pisanje komentara? Navedite koji ste razred, odeljenje, nesto... a ne tek tako da se kaze nesto... U Yozinoj sve bilo full, svi su nosili maske (od dezurnih ucenika preko policajca do uciteljice pa i ucenici koji su isli gore po knjizicu su nosili!), u svakoj ucionici se dolazilo u dve grupe sa razmacoma od 20min, guzve nije bilo, dezinfekciona sredstva su bila na glavnom ulazu + na ulazu u svaku ucionicu! Svaka cast uciteljicama, sve bilo korektno i brzo !
  • Osmaci

    27.06.2020 10:41
    Diskriminacija
    Svesni situacije deca su organizovana u pojedinim skolama i primila su svedočanstva i knjižice, u os Jovan Popovic, je to organizovano samo za decu koja primaju vukovu diplomu , strašno su se ostali osmaci deca osecala zbog toga, kao da ta deca ne mogu da prenesu virus..ili svi ili niko..u os Vasa Stajic u kojoj je Jasmina iz teksta direktor se odrzala svecanost za sve osmake , deca svi osmaci su bili prisutni, dobili poklončiće...koliko je samo biračkih mesta bilo po školama, to nema veze..deca pate ..postoje veliki tereni u svakoj školi..a samo izabrani u skoli na Limanu 2..mogu u školu ..tuga za sveee ..ako je problem virus..onda je to svima isto ..nece korona u vukovca..izgleda !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti