Dva člana Pokrajinske vlade zaražena virusom korona, inficiranih ima i u Skupštini Vojvodine

Među zaposlenima u Pokrajinskoj vladi i Skupštini Vojvodine ima zaraženih virusom korona, zbog čega su pojedinci u infektivnoj klinici, a drugi u samoizolaciji.
Dva člana Pokrajinske vlade zaražena virusom korona, inficiranih ima i u Skupštini Vojvodine
Foto: 021.rs
Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskoj vladi, dva člana Vlade su zaražena, kao i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.
 
Kako 021 saznaje, u Skupštini Vojvodine ima zaraženih u sekretarijatu ovog tela, a deo zaposlenih takođe je u samoizolaciji, kao i kontakti zaraženih.
 
Govoreći o dvoje zaposlenih koji su pozitivno testirani na virus korona, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama. 
 
"Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum. Skupština AP Vojvodine bila je i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih", objašnjava Pastor.
 
On kaže da ta ustanova od početka epidemije virusa korona u Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i osobe koje su boravile u zgradi Skupštine Vojvodine.
 
U Pokrajinskoj vladi dodaju za 021 da su na snazi sve mere zaštite i to od početka epidemije, što podrazumeva svakodnevno nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na samom ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju.
 
Podsetimo, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid-19.
  • Ja

    03.07.2020 22:55
    Neko
    Prekasno je za bilo kakve mere, napredno su zgazili sopstveni narod svojim izborima, proslavama it'd, neka nam je Bog upomoc
  • Radnik

    03.07.2020 22:51
    Plata
    Najviše ispaštaju radnici obezbedjenja, spremačice i vozači koji tamo rade za minimalac...
  • gaga

    03.07.2020 22:01
    Neka su izbori prosli pa sta bude,poltroni u pripravnosti da ispune zahteve moćnika iz banovine i skupstine a radnici su kolaterala.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti