Oslobođen aktivista "Krova nad glavom" Miran Pogačar

Novosađanin Miran Pogačar oslobođen je oko 13 časova iz pritvora, jer je pušten da se brani sa slobode.
Oslobođen aktivista "Krova nad glavom" Miran Pogačar
Foto: 021.rs
Mladi aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" priveden je u sredu tokom protesta, na kojem je pročitao zahteve demonstranata i držao govor. Nakon puštanja iz pritvora, za 021.rs navodi da su se u policiji poneli korektno i da na ponašanje policajaca nema pritužbi. 
 
- Terete me da sam pozvao ljude rečima "ajde bre, idemo", da sam ih time pozvao da uđu u RTV. Drugi ljudi su oko mene uzvikivali svašta, jedan mladić je tom prilikom razbio staklo i mene terete da sam zvao ljude da uđu. A ja sam, kada se to desilo, otišao na drugi kraj kolone da povučem masu da se ne bi nešto drugo dogodilo u toj situaciji - kaže Pogačar.
 
Ističe da ga privođenje i ovakvi pritisci neće sprečiti da večeras na novom protestu bude sa ostalim sugrađanima i bori se za bolje i pravednije društvo. 
 
Advokat Veljko Milić kaže za 021.rs da se njegov klijent tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.
 
- Pušten je sada da se brani sa slobode. Da li će se krivični postupak zaista i voditi ili neće, to je sada pred tužilaštvom. Oni će, na osnovu dokaza koje prikupe, odlučiti da li će ga optužiti. Sve je sada na tužilaštvu - kaže advokat. 
 
Dodajmo i da je novi protest u Novom Sadu zakazan za 18h na Trgu slobode.
  • Lepa

    10.07.2020 18:42
    Izbori
    Nije mi jasno zbog čega niste izašli na izbore i srušili ovu vlasr?Otkud to da vam sada odjednom sve smeta.I vlast,i virus,krizni štab,lekari,vakcine,5G,LGBT,ozonska rupa,uvelo lišće,komarci,klima,......Koga vi folirate da se okupljate spontano.
  • kpj

    10.07.2020 18:27
    komadant
    E konačno imamo komadanta!
    Viva komadante!
  • DjakoN

    10.07.2020 18:17
    tuga...
    Pozdrav za domace izdajnike i poturice botove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti