Kažnjeno 25 novosadskih trgovaca koji su uveli "šaltersku prodaju" posle 21 čas

Gradska inspekcija je napisala 25 prekršajnih naloga trgovcima koji su pokušali da posle 21 čas nastave rad ili zaobiđu zabranu rada organizovanjem "šalterske prodaje", saznaje 021.rs.
Kažnjeno 25 novosadskih trgovaca koji su uveli "šaltersku prodaju" posle 21 čas
Foto: 021.rs
U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za 021.rs su naveli da su komunalni milicioneri tokom kontrola proteklih dana primetili da pojedinci ne poštuju naredbu Grada i zbog toga su pisali prekršajne prijave, a da će se i narednom periodu posebna pažnja obratiti na ovaj način pokušaja nedozvoljenog rada posle 21 čas. 
 
Kako saznajemo, tokom proteklih večeri, pojedine pumpe, prodavnice i lokali bez bašti su improvizovali prodaju kroz vrata ili prozore, predstavljaući to kao šaltersku prodaju, međutim ovaj vid nije dozvoljen jer je Gradski štab za vanredne situacije dozvolio samo šaltersku prodaju hrane, ne i drugih proizvoda i robe.
 
U gradskoj inspekciji za 021.rs navode da su do sada imali više od 500 inspekcijskih pregleda, a ranije nam je rečeno da su kaznili i osam ugostitelja zbog prekoračenja radnog vremena. O ovome više OVDE.
  • Stanar

    06.10.2020 02:50
    Salterska prodaja
    Stanari kolektivnih stambenih zgrada trpe svakodnevno od tzv. salterskih prodavaca hrane od 00-24h rondjanje, kuvanje, dovikivanje, rad ventilacije, buku, ne postovanje kucnog reda. Ti isti ljudi su do uvodjenja mera radili od 7-23h. Sada rade non-stop. U sred zgrade, nocu do jutra. A mi ostali ne moramo ni da radimo ni da spavamo. Oni mogu sve. Nemamo mi nista protiv neka svako radi, a pusti i drugog da zivi.
    Nemojte mi reci da morate bas u 2 nocu da jedete przenu piletinu ili nesto sl. Hiroci. A to.sto tudja deca ne spavaju nocu nema veze. Sigurni smo da u svojoj kuci ne bi tako.
  • bora

    17.07.2020 09:58
    @pawlle
    Slazem se s vama do nove godine nece postojati privatni sektor u Srbiji.Mesto
    da podrze snalazljivos i borbu privatnog sektora da prezivi oni ga kaznjavaju
    i ako ne ugrozavaju zdravlje.Ovih dana novine su pune izjava Malog i Vucica
    da plate u javnom sektoru i penzije nece smanjivati i ako vec pet meseci ne idu
    na posao.Po njima privreda zavisi od javnog sektora a ne od privatnog.Ocekujem
    dalje optrecenje privatnog sektora povecanjem poreza i taksi.Srbija jos ne zna
    kolko ima agencija,nevladinih organizacija,zaposlenih u javnom sektoru i kolika
    sredstva se izdvajaju za njih.Svaki privatnik koji moze da zatvori firmu u narednom
    periodu zatvorice je i otpustice radnike.
  • pawlle

    16.07.2020 17:51
    koji ste vi idioti,od cega da vam se placaju racuni ,porez

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti