Novi protest protiv policijske represije danas u Novom Sadu

Protest zbog policijske represije i torture održaće se danas u Novom Sadu.
Novi protest protiv policijske represije danas u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U pozivu za okupljanje ispred Osnovnog javnog tužilaštva (zgrada novosadskog suda) u Sutjeskoj 3 navodi se da se "borba za istinu i pravdu nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, kako i snimci pokazuju, učestvovalo je njih trojica".

Organizatori skupa su podsetili da je u prvom saopštenju u petak Policijska uprava Novi Sad navela da su mladića pretukla "nepoznata lica", a da je nekoliko sati nakon toga u drugom saopštenju MUP-a rečeno da je Sektor unutrašnje kontrole pokrenuo krivični postupak protiv inspektora.

"Nećemo dozvoliti obmanjivanje javnosti i manipulaciju poluistinama. Svi znaju da inspektor nije bio sam te noći. Javnost traži odgovornost svih policajaca koji su učestvovali u ovom krivičnom delu i za njihove nadređene. Režim je spreman da žrtvuje jednog kako bi zaštitio sve počinioce i njihove nalogodavce. Zato je važno da se svi pojavimo na skupu i da im pokažemo da im to ovog puta neće proći", navodi se u pozivu na protest.

Okupljanje je u 19 časova.

Organizatori navode da su zahtevi isti kao i na protestu u četvrtaka to je da se objave istinite informacije u vezi sa onima koji su zlostavljali i mučili mladića ometenog u razvoju, da počinioci daju ostavke i da budu procesuirani.

Takođe, traži se puštanje na slobodu svih onih koji su tokom nedavnih protesta privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca, kao i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije virusa korona.  

  • Realista

    20.07.2020 19:57
    @Mastodont
    Pa kad ti se toliko svidjaju Djiki, Vuk i ostala bratija, vodi ih svojoj kuci. U mojoj kuci ne trebaju. Tebi je bilo lepo u njihovim kombinacijama garant cim ih toliko hvalis.
  • Pecarsosh

    20.07.2020 17:06
    Ne moj ulicu da mi blokirate kada treba na pecanje da idem, može malo da se odloži to pola sata bi bilo ok
  • Naselje

    20.07.2020 17:02
    Koji besposlicari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.