Semafor kod Jodne banje u probnom režimu

Semafor koji je postavljen na uglu Futoške ulice i Nikole Tesle, kod Jodne banje, od danas, 28. jula radiće u probnom režimu odnosno na treptač.
Kada istekne probni režim i ishoduje se upotrebna dozvola, semafor će biti pušten u redovan rad.
 
Ova raskrsnica je dobila semafor kako bi pešaci i biciklisti bezbednije saobraćali na ovom potezu, ali i kako bi se vozila lakše uključivala iz Ulice Nikole Tesle u Futošku ulicu.
 
"Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Futoškom ulicom, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Detektorska najava vozila koja iz sporednog pravca (iz Ulice Nikole Tesle) skreću levo obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza. Kako bi se omogućila veća protočnost saobraćaja, novoizgrađeni semafor radiće u koordinaciji sa drugim semaforima u Futoškoj ulici", navode u gradskoj upravi.
                                 
Pored postavljanja semafora, na pešačkim prelazima su uspravni ivičnjaci zamenjeni spuštenim, a na biciklističkim stazama ivičnjaci su potpuno uklonjeni.
 
Ovi radovi koštali su skoro 12 miliona dinara sa PDV-om.                                                                                 
  • Del Boy

    30.07.2020 00:54
    Dobro poznajem taj deo grada I tvrdim da ovde semafor treba zbog ekstremno bahatih vozača koji ne poštuju saobraćajna pravila. Mogao sam više puta nastradati baš na tom prelazu jer vozač u u drugoj traci stane da me propusti ,iako ja lično čekam da svi prodju,ali zato ovaj u prvoj traci još doda gaščinu I nema nameru da stane da ja ne stanem pokupio bi me I od mene bi samo fleka ostala. Ovo mi se desilo najmanje dvadesetak puta. I mogu da kazem da je ovde semafor itekako potreban.
  • Dark Veber

    28.07.2020 23:39
    Biće i kod elektroškole da vas obradujem.. Ali posto su to pešački semafori na dugme, možda bode i bolje da je tako, i onda kad je zeleno furamo a ne da gledamo kad će neki kao muva bez glave da izleti. On mora da pritisne dugme, da čeka i čeka crveno za nas, i onda par minuta ne mogu da nas stopiraju. Zar to nije bolje nego ovako kad izleću na 15 sekundi? Pešački semafor jako kratko drži, tj da prođu oni koji čekaju
  • MilaNS

    28.07.2020 11:07
    @M
    Zasto mislis da ja kao vozac treba da cuvam tebe kao pesaka? Namerno se bacate pod automobile, drzite mobilne u rukama i slusalice u usima, idete kao zombiji, posebno ako vidite ljude u boljim automobilima.
    Jutros sam prisustvovala cukanju, bas kod Jodne banje, jer je pesak krenuo bez toga da se uverio da moze bezbedno da predje ulicu. Ne pise nigde ni u jednom Zakonu da imas pravo da izleces i srljas kao lud.
    Na kraju krajeva, i pesak sam i vozac, ako se ti ne bojis kao pesak da ces ostati invalid ili mrtav, jer imas pravo, onda samo neka nam je Bog svima u pomoci.
    A o kulturi pesaka i prelasku na crveno i mimo pesackog ne bih sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti