Gradonačelnik osuđuje napad na novosadskog aktivistu, pita se zašto niko nije osudio napad na člana SNS

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je fizički napad na novosadskog aktivistu Milana Vujića.
Gradonačelnik osuđuje napad na novosadskog aktivistu, pita se zašto niko nije osudio napad na člana SNS
Foto: 021.rs
Vujić je napadnut u nedelju, 9. avgusta, na Bulevaru patrijarha Pavla, dok je vozio bicikl. Tom prilikom je udaren u glavu, zbog čega je morao i da bude operisan. Ovaj mladi aktivista za 021.rs je rekao da je razlog njegovog prebijanja to što je iznosio svoje političke stavove na Tviteru.
 
Ipak, Vučević kaže da ne zna da li tu ima politike, ali ne može ni da isključi tu mogućnost.
 
"Naravno da osuđujem svako nasilje, nevezano za to da li neko jeste ili nije član neke stranke ili političke organizacije. Apsolutno osuđujem da neko na bilo koji način bude sankcionisan ili napadnut zato što je iznosio svoje političke stavove. Ne znam ni da li je to razlog ili ne, da li su politički ili privatni razlozi, ne želim ni da nagađam, mogu samo da to apsolutno osuđujem", poručuje Vučević.
 
Međutim, Vučević se potom osvrnuo na napad na člana Srpske napredne stranke u julu. 
 
"Interesantno je kako niko nije osudio napad na Gorana Španju, člana SNS, koji je prebijen u Stražilovskoj ulici, ispred naših prostorija. On je sam izašao pred desetine demonstranata koji su ga izudarali i koji je završio u bolnici. Ali valjda je normalno da se tuče član SNS-a. To valjda nije za osudu, jer je to član SNS, to je 'normalno'. A i mi ćutimo, ne kukamo, ne predstavljamo to kao politički linč, nego ćutimo i prepustimo stvari državnim organima. Niko ništa nije rekao o tome. Ja sam pretpostavio da je prirodno da svi to osudimo. Niko nije osudio, jer je to član SNS, jer smo mi ne znam kakva vlast i kakav režim i super je kada to uradite", dodaje Vučević.
 
Podsetimo, Milan Vujić je napadnut u nedelju, kada su ga, kako kaže, zaustavila dvojica muškaraca, koji su bili u automobilu. Kao napadač targetiran je jedan od članova manjinske stranke "Istina", što su u ovoj partiji demantovali, uz poruku da je sramno da se unapred dovode u vezu sa napadom. Više o svemu čitajte OVDE.
 
Vujić je u međuvremenu pušten na kućno lečenje.
  • Milan NS

    13.08.2020 10:40
    I opet ona staljinistička
    "a šta su oni nama radili?!"
  • Bože Petra

    13.08.2020 06:57
    Opet isto
    "Evo ja osuđujem!" Odmah dodaje kako niko nije osudio napad na SNS-ovca.
    Primer kao se opravdava ovakav divljački napad na one koji misle svojom glavom.
  • Sovra

    13.08.2020 05:28
    Odgovor Gradonačeniku
    Niko javno nije osudio napad na Aktivistu SNS, zato jer je poznato da ćete iskoristiti sve sisteme države da pronadjete izgrednika. A javno mora preko štampe da se osudi napad na nekog iz opozicije jer je isto tako vrlo dobro poznato da ćete svim političkim i policijskim sredstvima pokušati da zataškate napad na nekog iz opozicije. E zato mora Gradonačelniče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti