Otvorena konferencija zbog napada na novosadskog aktivistu danas kod Spensa

Otvorena konferencija "Stop nasilju! Za sve naše ljude!" povodom napada na novosadskog aktivistu Milana Vujića održaće se danas, 13. avgusta na istočnom stepeništu Spensa (strana koja gleda ka zgradi suda).
Otvorena konferencija zbog napada na novosadskog aktivistu danas kod Spensa
Foto: 021.rs
Na konferenciji će govoriti politikolog Čedomir Čupić, aktivistkinja Marija Srdić i aktivista Omladinske studentske akcije (OSA) Brajan Brković. Konferenciju će moderirati novinar Nedim Sejdinović.
 
Događaj će početi u podne.
 
Istim povodom i pod istim nazivom sutra, 14. avgusta u 19 časova će se održati i protest ispred zgrade novosadskog suda kod Spensa. 
 
Konferenciju i protest organizuju pokret "Novi optimizam" i "Antifašistička koalicija" u saradnji sa Skupštinom slobodne Srbije.
 
Podsetimo, politički aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milan Vujić fizički je napadnut u nedelju, 9. avgusta, zbog, kako je naveo, objavljivanja njegovog mišljenja na Tviteru. On je zadobio povrede glave i operisan je u Kliničkom centru Vojvodine, a juče je pušten na kućno lečenje. Napad na njega osudile su pojedine stranke, organizacije i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
  • ?

    14.08.2020 14:44
    samo pitam
    Da li napad na korisnika ŠOSO "Milan Petrović" ne zaslužuje pažnju? Da li smo sigurni da je ovo bilo politički motivisano i da li je nešto važno samo ako ima takvu pozadinu?
  • x

    13.08.2020 11:10
    y
    nije miting nego otvorena konferencija.
    nije političar nego aktivista.
    nisu stranke nego pokreti.
    nije objavio svoje nego njegovo mišljenje na tviteru.

    pregazilo me vreme.
  • Niko

    13.08.2020 10:52
    Au kakva " eminentna" lica govore i vode " skup" ,politicki naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti