U novosadskim bolnicama manje obolelih od korone, ukupno 195

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 181 oboleli pacijent od virusa korona, od kojih je devet na respiratorima.
U novosadskim bolnicama manje obolelih od korone, ukupno 195
Foto: Marija Erdelji
U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 14 pacijenata.
 
Prema poslednjim podacima, u novosadskim bolnicama ukupno je 195 pacijenata.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se osvrnuo danas na najnovije podatke o epidemiološoj situaciji u Novom Sadu.
 
"Juče smo imali najbolji dan, odnosno rezultate o prisutnosti virusa korona kod stanovništva u gradu, u poslednjih 45 dana. Prema podacima od jutros, u pitanju je jednocifren broj zaraženih. Imamo konstantan trend opadanja broja inficiranih i veći broj otpusta iz bolnice nego prijema. To nam daje veru da se grad bolje organizovao, da su građani pokazali solidarnost i odgovornost, ali nam, s druge strane, ne daje za pravo da popuštamo mere i da krenemo u pravcu kojim bismo olako narušili trenutne rezultate", istakao je Miloš Vučević.
 
Iz KCV-a za 021.rs navode da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.
 
Iz ovih zdravstvenih ustanova apeluju na građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.
  • Salamander

    14.08.2020 06:40
    trijaža protiv razuma
    1.) Covid19 je nedefinisan i bez jasne Dg./ i Th./ , jer je bez potvrdjenog uzročnika. Smrtnost je promilna i ukrštena sa uobičajenom. Dg./ se zasniva na nepouzdanim testovima
    3.) Pacijenti bez obzira na jasnu etiologiju i patogenezu su ostavljeni su praktično bez pomoći, čak i tamo gde je smrtnost velika i predvidiva
    Sila "zakona" iznad etike?
    Pa to je necivilizovano!


  • Goran

    13.08.2020 23:09
    KoronA
    Manji je jer je manje ljudi dolazilo na pregled
    Pogledajte grad izlete vikendom pa niko ziv nenosi masku a o distanci da nepricamo
    Totalno nelogicno
  • DonJuan

    13.08.2020 20:59
    Sta znaci to? Hoce li krenuti s ostalim terapijama, pregledima i operacijama ili ce i dalje sve da bude podredjeno tim 100 i nesto korona pacijentima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti