Neuspeo tender za parterno uređenje dela centra Novog Sada

Novi Sad će morati još da sačeka na parterno uređenje dela centra oko Srpskog narodnog pozorišta jer je nakon gotovo tri meseca obustavljena javna nabavka kojom se tražio izvođač radova.

Kako 021.rs saznaje, tender nije uspeo jer je jedina ponuda imala niz nedostataka, kao što su nepostojanje cene za veliku klupu, neogovarajuće autobusko stajalište, nejasna specifikacija o kortem čeliku i drugo.

Jedinu ponudu je dostavila grupa ponuđača na čelu sa novosadskim "Enegrotehna-Južna Bačka", a ostali su "Put invest" iz Novog Sada, "Nukleus" iz Lazarevca, "Energy pro" iz Novog Sada, "Montop pro" iz Veternika, "ZTS" iz Subotice, dok su podizvođači "Geotehnika NS" iz Novog Sada, "AB&CO Geosystems" iz Novog Sada, "Gress decor" iz Beograda, "Rasing" iz Vršac i "Urban-mobilijar" iz Knjića.

Oni su inače ponudili cenu od 314.984.840 dinara bez PDV-a, što je za skoro 100.000 dinara niže od procenjene vrednosti radova koja iznosi 315.071.239 dinara. Ove firme ponudile su i da ove radove završe za 270 dana.

Očekuje se da Uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo raspiše javnu nabavku, ali uzimajući u obzir rokove za tenderske postupke, kao i to da dolaze jesen i zima kada se završava sezona radova, sasvim je izvesno da će Pozorišni trg i druge površine oko SNP-a novi izgled dobiti tek u drugoj polovini naredne godine.

Podsetimo da Grad planira da ove radove plati sopstvenim sredstvima iz budžeta, i to 154 miliona dinara u ovoj i 161 milion dinara u narednoj godini, jer je prethodno Pokrajina odustala od sufinansiranja zbog manjka prihoda usled krize nastale zbog pandemije Covid-19. Prvobitna procena radova bila je 444.890.800 dinara, ali izgleda da su u međuvremenu radovi pojeftinili.

Prema projektu rekonstrukcija podrazumeva parterne i hortikulturne radove na Pozorišnom trgu, u delu Uspenske ulice i u prolazu između Srpskog narodnog pozorišta i Apolo centra na površini od 8.110 kvadrata, od kojih je oko 2.810 kvadrata predviđeno za zelenilo. Prema projektu, koji se oslanja na arhitektonska rešenja sa konkursa od pre dve godine, okolina SNP-a će umesto mermera dobiti granitne i behaton kocke, fontanu umesto male zelene površine kod nikada završene zgrade Poštanske štedionice, informacione displeje, klupe i drugi urbani mobilijar, kao i memorijalnu traku koja će ići linijom nekadašnje male Jevrejske ulice srušene zbog gradnje pozorišta. Više o budućem izgledu  Pozorišni trg koji dobija fontanu, granitne ploče i memorijalnu traku, dok drveće ide u betonske jame pročitajte OVDE.

  • Laloš

    18.08.2020 13:11
    @Fontana
    Fontanu kod Norka nije izgradio grad Novi Sad nego vlasnik Norka tj. firma Aleksandar gradnja.
  • Euan

    18.08.2020 12:40
    Srbija - lider regiona u izradi rendera.
  • Fontana

    18.08.2020 11:27
    Fontana ispred Norka ne radi godinama, a sada hoće i ovde da postave fontanu istog tipa. Dokle ćemo plaćati iste gluposti po sto puta, i da li su se Novosađani složili da to tako izgleda? Jedino što treba da se uradi jeste da se mermer kojim je trg popločan zameni novim, da se ne saplićemo i da redovno čiste i održavaju prostor i zelenilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti