Pokrajina: Za pet dana 132 registrovanih slučajeva kovida, KCV se vraća u normalan režim rada

Ukupno 132 zaraženih virusom korona otkriveno je u proteklih pet dana u devet vojvođanskih laboratorija, poručuju u Pokrajinskoj vladi.
Pokrajina: Za pet dana 132 registrovanih slučajeva kovida, KCV se vraća u normalan režim rada
Foto: 021.rs
Nakon više od nedelju dana bez ikakvih detaljnijih informacija o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini, Pokrajina je saopštila da broj obolelih opada, ali je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.
 
Najviše aktivnih slučajeva ima u Novom Sadu, Vrbasu, Kikindi, Bačkoj Palanci i u Odžacima.
 
U svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima, dok se u Kliničkom centru Vojvodine na bolničkom lečenju nalazi 59 pacijenata, navode u Pokrajini. Na respiratorima je troje pacijenata, u odnosu na juče kada ih je bilo četvoro.
 
"To praktično znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije. Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji Vojvodine, dok kovid-ambulante u domovima zdravlja nastavljaju sa radom", dodaju u Pokrajinskoj vladi.
  • Svetlana NS

    28.08.2020 18:12
    Zaraženi?
    Kad će vlast tj. "struka" priznati da pozitivan na testu ne znači zaražen i bolestan. Pozitivni mogu biti svi koji su u poslednjih god. dana bili prehlađeni, sa simptomima kao što su bolovi u grlu, temperatura, kašalj i curenje nosa.
  • i

    27.08.2020 14:29
    kad vrhovna imela otvara bazene za gradjane
    ili ce i dalje da nas zdravstveno ugrozava i ukida nam rehabilitacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti