FOTO, VIDEO: Bora Novaković lepio plakate protiv Galensa i gradonačelnika, reagovala interventna policija

Šef Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković, zajedno sa aktivistima ove partije, lepio je u četvrtak u večernjim satima plakate u Partizanskoj ulici, zbog čega je reagovala i interventna policija.
FOTO, VIDEO: Bora Novaković lepio plakate protiv Galensa i gradonačelnika, reagovala interventna policija
Foto: 021.rs
U četvrtak u kasnim večernjim satima, Novaković, zajedno sa još desetak aktivista, na zidu u Partizanskoj ulici, u neposrednoj blizini nekadašnjeg "Kontrasta", lepio je plakate protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i privatne kompanije "Galens", koja je već mesecima meta ovog opozicionog političara. 
 
 
Na plakatima je prikazan gradonačelnik Miloš Vučević, uz logo kompanije Galens, i natpis: "Dok spratove diže, novac samo stiže". 
 
Kako se uverio reporter 021.rs, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teren su izašli sa dvoje policijskih kola, "maricom", te još jednim interventnim džipom. 
 
 
Prema Novakovićevim rečima, on i aktivisti su lepili plakate, kada ih je dvoje policijskih kola okružilo. Nakon toga su krenuli da ih legitimišu. Novaković tvrdi da četvoro njih nije imalo ličnu kartu kod sebe u tom momentu, zbog čega su policajci hteli da ih vode "na identifikaciju" u Policijsku upravu Novi Sad.
 
Međutim, to se nije dogodilo. Dvojica muškaraca, koji nisu bili pripadnici policije, poskidali su plakate pod nadzorom pripadnika MUP-a. Nakon toga su se oni, kao i policija, povukli sa lica mesta, ali su ostali aktivisti Narodne stranke.
 
  
 
Oni su potom, na istom mestu, počeli da lepe iste plakate zbog kojih je policija i prethodno intervenisala. 
 
U toku noći nepoznate osobe iscepale su skoro sve plakate u Partizanskoj i na drugim lokacijama u gradu.
 
Ovo nije prvi put da su Miloš Vučević i Galens meta Novakovićevih akcija. Ovaj opozicioni političar je u utorak pisao direktoru policije Vladimiru Rebiću, tražeći da se preispita odluka o postavljanju Slobodana Malešića za novog načelnika Policijske uprave Novi Sad i da se u što kraćem roku pronađe, kako je naveo, profesionalno i održivo rešenje.
 
  
 
Prema tvrdnjama Novakovića, Malešić je u bliskim odnosima sa jednim od vlasnika Galensa Nebojšom Petrovićem. Iz tog razloga ovaj političar dovođenje Malešića na čelo novosadske policije tumači kao ostvarivanje "policijske žaštite za realizaciju projekta 'Novi Sad na vodi'". Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
  • Gradjevinac

    26.09.2020 07:26
    Funkcija u kontinuitetu
    Hocete mi reci da Milos Galens Vucevic nije puno ime?
    Najveci i najorganizovaniji kriminal je upravo tamo gde je sef grada u kontinuitetu dugo na vlasti. Tu nema nikakve dileme. Zna se da uzimaju velike pare od gradnje, da je Galens zlatna koka i da je u vezi kako sa gradonacelnikom tako i sa beogradskom bracom. Pogotovo sa ovim sto je zaduzen za harac po Vojvodini. Svuda je pustio pipke. Malo su se do sada nakrali. A ovaj mali, njihov potrcko, se pravi blesav i nemust, ali to ne znaci da jednog dana za sve sto radi da nece odgovarati. Rekao je za Pavlicica da je lopov, samo sto je Pavlicic za njega mala beba kada je kriminal u pitanju. Dobto mu stoji nadimak Mali Papa.
  • mileva

    25.09.2020 15:42
    protest pod hitno
    Mi svi Novosadjani bi trebali licno da protestvujemo protiv ove anarhije koja se desava u izgradnji Novog Sada..Protest ..Protest.Grad nam se pretvara u betonsku dzunglu.Gradska vlast zeli da zaradi sto vise na izdavanju graskih dozvola za dvanaestospratnice bez parkinga.Gradski blokovi na Popovici,cepanje Fruske gore.Uskoro Shordos odlazi u istoriju ,tu je Ns na vodi...Haos totalni od zgrada i asfalta,betona
  • Stavra

    25.09.2020 15:16
    Sve za narod
    A koji je posao komunalne policije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti