Novi načelnik novosadske policije: Nismo hapsili Borislava Novakovića zbog lepljenja plakata

Novi načelnik novosadske policije Slobodan Malešić oglasio se povodom policijske intervencije, koja se sinoć dogodila zbog toga što je šef Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković sa aktivistima te stranke lepio plakate u Partizanskoj ulici.
Novaković je lepio plakate protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i privatne kompanije "Galens", koja je već mesecima meta ovog opozicionog političara. Pripadnici MUP-a na teren su izašli sa dvoje policijskih kola, "maricom", te još jednim interventnim džipom. 
 
"Apsolutno su netačne tvrdnje da je policija večeras privela predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića. On je večeras, kao i druga zatečena lica, legitimisan u Novom Sadu i prema njima nisu preduzimane bilo kakve druge mere", rekao je Malešić, a navodi MUP u saopštenju.
 
Kako je još rekao, netačna je i tvrdnja samog Novakovića za medije da njega ili bilo koga od zatečenih lica policija privodi u Policijsku upravu zarad identifikacije.
 
Više o intervenciji policije zbog lepljenja plakata OVDE.
 
Ovo saopštenje MUP-a je, inače, prva zvanična potvrda da je Slobodan Malešić novi načelnik novosadske policije, nakon što je sa tog mesta smenjen Milorad Šušnjić. Naime, do danas iz MUP-a drugih informacija o ovoj smeni nije bilo, uprkos pitanjima 021.
 
Zvaničan razlog smene za sada nije poznat, ali do nje dolazi gotovo istovremeno sa nizom događaja koji su usledili nakon brutalnog prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici, 24. avgusta, o kojem je javnost saznala tek kasnije, kada je snimak sa sigurnosnih kamera objavljen na društvenim mrežama. Usledilo je prepiranje između Tužilaštva i policije o (ne)reagovanju obe strane i prebacivanje odgovornosti. 
 
O novom načelniku više možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Jovan

    26.09.2020 21:18
    Javio se kumić.
  • Joe division

    26.09.2020 17:56
    Sjaši Kurta da uzjaši Murta
  • Stanoje

    26.09.2020 12:37
    @Sojka26.09.2020

    U tom i jeste poenta, on misli da se autoriteit i poštovanje stiču preko interventne, umesto mozgom i dostojanstvom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.