U Novom Sadu 77 obolelih od korone, epidemiološka situacija i dalje ocenjena kao nesigurna

Trenutno je u Novom Sadu 77 obolelih od virusa korona, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
U Novom Sadu 77 obolelih od korone, epidemiološka situacija i dalje ocenjena kao nesigurna
Foto: 021
U Vojvodini je ukupno 203 obolelih od Covida-19, a Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u pokrajini kao nesigurnu.
 
"U odnosu na prethodnu nedelju uočava se stabilizacija broja registrovanih slučajeva na niskim nivoima. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od pet do 12, i češće je jednocifren", navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
Dodaju da je još uvek prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. 
 
Aktivni slučajevi su prisutni u 33 od 45 opština u Vojvodini, a u 24 opštine je prisutno manje od pet aktivnih slučajeva.
 
"Tokom prethodne četiri nedelje na teritoriji Vojvodine došlo je do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni epidemijski talas. Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo. Registrovani su pojedinačni slučajevi obolevanja dece školskog uzrasta. Obolevanje dece je povezano sa boravkom u drugim zemljama ili je do zaražavanja došlo od prethodno obolelih roditelja. Nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima", zaključuju u Institutu.
  • milena

    02.10.2020 13:04
    Po službenoj dužnosti...
    A vi produžavate radno vreme ugostiteljskih objekata!!!
  • Pahuljica

    02.10.2020 00:17
    Skolarci
    U selu Mosorin ide jedna grupa dece s maskam skidaju i daju te iste maske drugarima braci sestrama sve sirota deca i roditelji sa vise djaka kombinuju jednu masku za svu decu..i to pred skolom im menjaju ...a tek to sto moze da prenese uzass i katastrofu...i drugih bolesti.Stati i slikati...
  • mile

    30.09.2020 14:10
    sram ih bilo
    Vazno je da Institut za javno zdravlje Vojvodine pravovremeno i svakodnevno informise gradjane Vojvodine i Novog Sada o broju obolelih po gradovima i mestima Vojvodine. Neverovatno da ih nije sramota zbog uskracivanja informacija a daju ih na kasicicu kada se nekom u vrhu vlasti ucini da je pogodan trenutak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti