FOTO, VIDEO: Novosadski "tapet šou" - nastavljen rat plakatima

Rat plakatima u Novom Sadu nastavljen je novom akcijom tokom protekle noći.
FOTO, VIDEO: Novosadski "tapet šou" - nastavljen rat plakatima
Foto: 021.rs

I ovaj put na meti je bio šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković, ali i nekadašnji vojvođanski premijer i funkcioner Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji se pre nekoliko godina povukao iz politike.

Kako se uverio 021.rs, na nepotpisanim plakatima, koji su izlepljeni na više lokacija u Novom Sadu, su fotografije Novakovića i Pajtića i poruka "Ne može gari, opet da kradete".

Ovi plakati su jasna asocijacija na plakat "Vidi, gari, ne može" koji su korišćeni za najavu tribine "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može", a koju su nevladine organizacije, opozicija i građani organizovali 15. septembra zbog namere vlasti da nasip kod Šodroša pomeri 500 metara unutar korita Dunava kako bi taj prostor bio pretvoren u stambene zone i gde je trenutno jedini poznati investitor kompanija Galens.

Novaković i Pajtić su na društvenim mrežama reagovali zbog najnovijih plakata.

Pajtić je organizatore akcije nazvao fašistima.

"Ako je neko sumnjao da imamo posla sa fašistima koji zverski mrze svakog ko pisne - ima priliku da se razuveri. Nema veze ni da li se baviš politikom, ili ne. Fašista se neće smiriti dok si živ. Po svakog slobodnog čoveka će doći. Osim...", napisao je Pajtić.

Novaković je naveo da su plakati izlepljeni na zgradi gde živi sa porodicom i naveo da su ih lepile fašističke kriminalne grupe iza kojih su gradonačelnik Miloš Vučević, brat predsednika Srbije Andrej Vučić i vlasnik Galensa Nebojša Petrić.

"Moja porodica i ja smo već prošli golgotu i ovo mene više ne uzbuđuje. Ne znam gde živi Vučević, ali ne bih lepio plakate po njegovoj zgradi", rekao je Novaković.

Podsetimo da je pre nekoliko dana ovaj funkcioner Narodne stranke bio meta isto nepotpisanih plakata iza koje se sumnja da stoji SNS, o čemu više OVDE.

Da su plakati reakcija naprednjaka bilo je evidentno jer su bili vrlo slični onima koje su prethodno lepili aktivisti Narodne stranke zajedno sa Novakovićem, a na kojima su gradonačelnika Miloša Vučevića povezivali sa kompanijom Galens. Tom prilikom Novakovića i aktiviste je policija legitimisala, o čemu više možete čitati OVDE.

  • VojVoDjan

    03.10.2020 00:23
    Kako fasisticke grupe kad i ti ides tako u grupi i lepis? Ajte molim vas, skinite nam se svi kolektivno malo sa ...grbace i dajte nova mlada lica! Povraca mi se od Vucevica, Mirovica, Pajtica, Bore i slicnih....
  • Gradjanin

    02.10.2020 20:41
    A sta naprednjaci znaju drugo da rade sem da lepe plakate, kupuju glasove i uzimaju harac!
  • Juca

    02.10.2020 17:50
    Život (ni)je lep
    Ovo je skretanje pažnje sa problema. Problem nije bespomoćna "opozicija", ni prastara jalova razračunavanja. Problem je što SADA u gradu ne može da prođe jedan dan, a da na svojoj koži direktno ne osećamo posledice činjenice da je sav javni prostor podređen divljanju pohlepnih investitora svih boja. Provozajte se ulicom Cara Dušana predveče kad pada kiša, pa ćete iskusiti samo delić lekovite atmosfere koju trenutno generiše njegovo blagorodje Galens i njihovo gradilište još jedne spavaonice-tvrđave...i zapitajte se šta čini grad. Povećanje broja stanovnika po jedinici površine je direkno srazmerno opadanju kvaliteta života, jer su resursi ograničeni (parking mesta, voda, napon na mreži, brzina interneta, vrtić, doktor, škola... znamo kako to ide...). Uništena je saobraćajna infrastruktura, nema prigradske železnice, pa ko živi u NS ima da bude ovca da je šišaju investitori, jer ne može da se skući u npr. Begeču, a da radi u gradu, kao što je najnormalnije u Sloveniji ili Češkoj. "Investitori" su uvek u sprezi sa vlašću i rade "po zakonu", niko tu nije ni za šta kriv po zakonu, jer je sam sebi zakon napisao. Plakatiranje je upiranje prstom u sebe u ogledalu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti