VIDEO: Nakon pisanja 021, iz Dunavskog parka uklonjena nelegalna bašta kafića

Konstrukcija za nelegalnu baštu kafića jutros je uklonjena iz Dunavskog parka, saznaje 021.rs.
VIDEO: Nakon pisanja 021, iz Dunavskog parka uklonjena nelegalna bašta kafića
Foto: 021.rs

Delove su uklonili radnici Gradskog zelenila uz prisustvo nadležnih iz gradske uprave.

Podsetimo da je inspekcija u utorak za 021.rs potvrdila da je pokrenula postupak protiv lokala "Sasha & Pasha" zbog postavljanja konstrukcije za letnju baštu bez dozvole.

U međuvremenu se ponovo oglasio Ekološki front Novog Sada koji je pozdravio akciju uklanjanja. Ova ekološka organizacija je prethodno reagovala zbog nove devastacije parka koji je zaštićeno područje, a o njihovoj prvoj reakciji možete čitati OVDE.

Ova organizacija je istovremeno postavila pitanja Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode o razlozima za davanje rešenja za baštu restorana "Sasha & Pasha", jer se tokom intervencije gradskih službi čulo da lokal ima tu dokumentaciju.

"Pokrajinski zavod za zaštitu prirode je izdao Rešenje o uslovima zaštite prirode ovom restoranu. Naše pitanje Zavodu je na koji način konstrukcije na kojima su bašte restorana, klizalište sa svim pratećim cirkusom, utiču na zaštitu i unapređenje parka? Dunavski park se Uredbom Vlade Srbije stavlja pod zaštitu kao prirodno dobro od velikog značaja i svrstava u II kategoriju zaštite kao spomenik prirode. Na zaštićenoj površini spomenika prirode 'Dunavski park' ustanovljava se režim zaštite III stepena kojim se zabranjuje promena namene površina; izvođenje investicionih radova i aktivnosti koje ne bi bile u funkciji zaštite i unapređenja parka; seča i lomljenje drveća i šiblja, uništavanje cvetnjaka, ružičnjaka i travnjaka; upotreba hemijskih sredstava, osim onih koja se koriste za zaštitu i prihranjivanje bilja; loženje vatre i organizovanje masovnih aktivnosti na travnjacima i drugim delovima parka", navode ekolozi.

Osim Gradskog zelenila, drugi nadležni organi za sada nisu davali zvanične informacije u vezi sa ovom intervencijom u Dunavskom parku. 

Kako je izgledalo postavljanje bašte pogledajte OVDE.

Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

  • Advokat

    11.10.2020 08:20
    Pupinova palata
    Sta je sa Pupinovom palatom?
    Srusilu ste objekat koji je nio pod zastitom da bi omogucili Galensu da zida skalameriju. Koliko ste se na ovoj gradjevini nakrali. Sram vas bilo.
    Vi pricate o postenju, a svaku dozvolu isprati Nocara za potrebe zna se cije. Ne izlazi iz kancelarije Dejana Mihajlovica nacelnika uprave za urvanizam. Koliko ste zgrada legalizovali koje niste smeli. Sta je sa hotelom Seraton. Hteli ste Spens da rusite. Napravili ste Promenadu i pustili u rad bez upotrebne dozvole. To je krivicno delo. Upotrebna dozvola se nije smela izdati. Sta vam radi Komisija za planove. Uzimate pare i unistavate grad. Sprovodite zakon samo protiv onih koji nisu clanovi SNS i koji vam ne placaju reket. Sram vas bilo sve redom. Bocara ti organizuje i placa rodjendan sinu. Imas li ti mali ponosa i kucnog vaspitanja. Uzdigao te Batica u nebo ali i to ima kraja. Bices promer politike Mile Djujanovica...
  • Arhitekta

    11.10.2020 08:10
    Lopovi
    A da li ste uklonili zgrade koje ste zidali po Adicama, Egic, Bocara i drustvo za poznatog investitora, malig i cekavog i velikig i nosatog iz BG.
    Bitange jedne!
  • Isidora

    09.10.2020 00:09
    Ledena šyma
    Važno je da je legalno postavljanje Ledene šume. Postavi se u sred parka i ne uništava zelenilo. Izgleda je idejni tvorac Ledene šume istaknuti drug član, pa sve može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti