Plan za GSP vredan 65 miliona dinara: Na svim linijama audio-razglas, plaćanje karticom, elektronska dopuna vožnje

Gradsko saoraćajno preduzeće nastavlja da uvodi elektronski sistem naplate u preostale autobuse - posao za nadogradnju postojećeg, novog e-sistema na tenderu su dobili očekivani ponuđači, požarevački "Bus Logic" i "Telekom Srbija".
Plan za GSP vredan 65 miliona dinara: Na svim linijama audio-razglas, plaćanje karticom, elektronska dopuna vožnje
Foto: 021.rs
Dvojac je očekivano dobio posao jer je prethodno izradio novi sistem naplate, koji je za sada implementiran u gradskim linijama. Ovaj, samo dodatno unapređen sistem, trebalo bi da se u narednim mesecima nađe u svim autobusima i na svim linijama GSP.
 
Posao vredan 65 miliona dinara obuhvata dosta novina u "dotrajalom" GSP: izradu softvera za upravljanje sistemom naplate karata, upravljanje displejima na autobuskim stanicama i u samim busevima, e-blagajnu, podsistem za prodaju i dopunu voznih karata (a koja podrazumeva onlajn i mobilnu aplikaciju za android i ajfon), softver za dispečerski centar, kupovinu vozačkih uređaja za prodaju i validaciju karata, čip kartice, GPS uređaje, rutere, ali i izradu posebnog sajta sa pregledom linija prevoza i procenom dolaska autobusa na određenu stanicu.
 
Planira se podsistem koji će obuhvatiti audio-najavu narednih stajališta u autobusu (razglas u busu), brojanje putnika, praćenje vožnje, plaćanje platnim karticama, video nadzor i zoniranje.
 
Gradski prevoznik je prošle zime kupio opremu za 105 autobusa po ceni od 64,9 miliona dinara, a posao su dobili pomenuti "Telekom Srbija" i "Bus Logic". 
  • Sir Nose

    09.10.2020 07:40
    dzaba to bacanje para kada u voznom parku imaju krntije u kojima non stop radi grejanje a buka motora je takva da necujete osobu koja sedi pored vas!
  • Boki

    08.10.2020 21:19
    Korupcija
    Dobićemo najskuplji i najnefikasniji sistem naplate u celoj Evropi, a nesreća da bude veća sa održavanjem i softverom od privatnika umesto od našeg prevoznika kako je trebalo. Što se ne kaže da je vrednost svega blizu 200 miliona dinara ?!!
  • pavle

    08.10.2020 21:02
    Poljska
    Takvi sistemi vec postoje i savrseno rade. Poljska je jedan od primera. Zar nije jeftinije kupiti proveren sistem koji savrseno radi sa svim ispravljenim greskama nego razvijati svoj? Za neuke, da jeste. Ali se ne mozes ugraditi kao kad razvijas svoj pa ga unapredjujes narednih 20 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti