VIDEO, FOTO: Otvoreno konzularno predstavništvo Mađarske u Novom Sadu

Konzularno predstavništvo Mađarske otvoreno je danas u Novom Sadu u Ulici Polita Desančića 1/1.
VIDEO, FOTO: Otvoreno konzularno predstavništvo Mađarske u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Prilikom otvaranja predstavljen je i počasni konzul za Južnobački, Srednjebački, Severnobački i Sremski upravni okrug, novosadski advokat Arpad Zavarko.

Ambasador Mađarske Atila Pinter je izjavio da će na čelu konzulata biti Zavarko, u rangu počasnog konzula, koji je već mnogo učinio za razvoj mađarsko-srpskih odnosa.

On je dodao i da je uveren da će počasni konzul uz iskustva koja je do sada stekao, kao i svojim sposobnostima doprineti otvaranju novih mogućnosti za saradnju između Mađarske i Srbije, od kojih će državljani dveju zemalja, a takođe i kompanije profitirati.

"Odnosi između Mađarske i Srbije su i u istorijskom smislu na zavidnom nivou. Posete na visokom nivou su učestale, održavaju se zajedničke sednice vlada dveju zemalja, a trgovina i ulaganja dostigli su nivo bez presedana. Naša saradnja već pokriva mnoga područja, ali sve ovo ne bi bilo moguće bez diplomatskih predstavništava. Osnivanjem Konzularnog predstavništva u Novom Sadu ova mreža će postati još kompaktnija, što će obezbediti aktivno mađarsko diplomatsko prisustvo u središtu Vojvodine", izjavio je ambasador.

Počasni konzul Arpad Zavarko se zahvalio na ukazanom poverenju koje je dobio i naveo da očekuje da u narednom periodu pomogne daljem širenju uspešne saradnje Srbije i Mađarske, posebno uspostavljanju privrednih kontakata.

"Prioritetni zadatak danas otvorenog konzularnog predstavništva biće dodatno unapređenje već izuzetnih mađarsko-srpskih ekonomskih odnosa. Odnosi dve države su dostigli istorijski najviši nivo. Uveren sam da će se ta saradnja u narednom periodu stepenovano dodatno razvijati", rekao je Zavarko.

Kako je navedeno, u kancelariji konzulata Mađarske građani obe države neće moći da sređuju dokumentaciju, već da dobiju potrebne informacije, dok će se privrednicima pomagati oko uspostavljanja kontakata.

Kancelarije konzulata biće otvorene za građane svakog radnog dana od 9 do 15 časova, a broj telefona za inofrmacije je 021/457-560.

  • Kikiriki

    26.01.2023 16:29
    A, koje su mu to preferencije?
  • MM

    28.08.2021 00:19
    Centar
    Gospodin Zavarko govori bar tri jezika: madjarski, srpski i engleski. Rodjen je u Novom Sadu. Zaslužuje da postane i karijerni diplomata (konzul)!
  • Boka NS/Temerin

    27.01.2021 15:34
    Odlicno
    Pozdravljam otvaranje konzulata, srećan rad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti