"Bazar Vošinih klinaca za Lanu" danas u Promenadi

Prvi "Bazar Vošinih klinaca za Lanu" održava se danas posle podne (nedelja) u "Promenadi".
U ovoj humanitarnoj akciji prikuplja se novac za lečenje male Lane Jovanović. 
 
Deca Omladinske škole FK "Vojvodina" će postaviti štandove na kojima će prodavati svoje rukotvorine, crteže, makete, kao i igračke, društvene igre, knjige i stvari koje su prerasli. Pored toga, mališani će prodavati i šortseve i dukseve s obeležjima "Vojvodine". 
 
Bazar se održava u suterenu "Promenade" od 17 do 21 čas.
 
Koordinator akcije Veselin Vilotijević kaže da je u planu još takvih humanitarnih akcija, koje bi se održavale jednom ili dva puta mesečno.
 
Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije, a lek koji joj može pomoći košta 2,1 milion dolara.
  • Ns

    19.10.2020 01:45
    Horor je da je lecenje dece ostavljeno na savest pojedincima koji imaju ogranicena sredstva mesecno da izdvoje.
    Gde je drzava sa sredstvima od nasih poreza?! Zar ne treba upravo u zivot drzava da ulaze?!
    Deca sa SMA su deca koja bez leka umiru, sa lekom normalno zive. Zasto ih drzava ne leci, zasto ih ostavlja da umru u mukama dok roditelji te muke gledaju?
    Zasto ja placam porez, zdravstveno?! A, sad i telefonski rn 10.000 rsd i rasprodajem stvari po kuci? Je l moje i drugih gradjana da skupljamo za decu, da brinemo da li ce se na vreme skupiti, da vagamo kom detetu je hitnije, da biramo kome cemo dodeliti nedovoljni komadic novca ne bi li prezivelo, da strepimo sta ako se i meni desi?
    Je l normalno da roditelji bolesne dece cekaju mesecima da se nakupe od gradjana sitne donacije i da se mole da za to vreme bolest ne ostavi trajne posledice ili ne daj boze da dodje do najgoreg.
    Svaki dan mislim na ovu decu, na muke roditelja, kad posaljem poruke i novac za jedno, uhvati me uzas, a sta sa ostalima?
    Gledam svoje dete i mislim si, koliko mi ovde na blef zivimo, napusteni od drzave kad treba da da, uvek vidljivi kad treba da uzme.
    Fuj, drzavo!
    P. S. Mogu li bar mediji da se pozabave ovom pricom, da pitaju ministra zdravlja (ako ovi budu sposobni da naprave vladu do sledecih izbora), sto ove male bebice niz vodu pustaju?!
  • 112

    18.10.2020 18:58
    Zasto lek kosta 2 miliona?
    Ova farmakomafija nije normalna.
  • Stanoje

    18.10.2020 16:43
    Država ima milione eura da renovira vilu Jovanke Broz za novu premijerku a nemamo novaca da lečimo decu. Jad i beda od države. Hvala bogu da ima mnogo humanih ljudi, pored ovakve vlasti naša bolesna deca nebi imala šanse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti