Prodat plac pored Spensa za 600 miliona dinara, niče soliter od 12 spratova

Firma "City gradnja" kupila je za 600 miliona dinara parcelu u Radničkoj 2, gde će biti izgrađena stambeno-poslovna zgrada sa 12 spratova, saznaje 021.rs.
Prodat plac pored Spensa za 600 miliona dinara, niče soliter od 12 spratova
Foto: 021.rs

Na licitaciji u Upravi za gradsko građevinsko zemljište su se pojavila dva učesnika, "City gradnja" i "Material estate".

Kako je direktor "City gradnje" Milivoj Pantić rekao za 021.rs, na ovoj parceli će biti izgrađen objekat koji je predviđen urbanističkim planom.

"Objekat će imati podzemnu i nadzemnu garažu, kako bi svi korisnici imali dovoljno parking mesta. Prva dva sprata će biti namenjeni za poslovanje, dok će na preostalim spratovima biti veći stanovi", rekao je Pantić za 021.rs.

Grad je ovom prodajom dao parcelu od 2.614 kvadratnih metara pored Spensa. Zauzetost parcele u prizemlju može da bude 100 odsto, a na višim spratovima je 50 odsto. Ovo znači da parcela verovatno neće imati zelenih površina.

Soliter će imati jedan deo od 12 spartova i dva niža od devet i sedam spartova, što će činiti gotovo 17.000 kvadratnih metara prostora sa svim etažama.

Parcela koja je prodata je decenijama bila zgrada koju su koristile gradske uprave i službe, a iseljena je i srušena pre nekoliko meseci.

Pre 12 godina postojao je plan, a urađen je i arhitektonski konkurs, da se tu sagradi sedmospratnica od 20.000 kvadratnih metara za smeštaj gradskih službi i sudskih organa, međutim to se nije desilo zbog manjka novca u republičkoj kasi.

Pre godinu dana aktulena vlast je promenila urbanističke planove i dozvolila gradnju 12-ospratnog solitera uz dva niža dela od devet i sedam spratova i pored protivljenja građana.

Podsetimo da je ovo druga ovogodišnja prodaja neke parcele u ovoj ulici, jer je početkom juna plac od skoro 6.500 kvadratnih metara u Radničkoj 32 prodat po početnoj ceni od oko 7,7 miliona evra (933.039.225 dinara) novosadskoj IT firmi "3Lateral". Prema planu, tu je sada predviđena izgradnja sedmospartnice i jedne desetospratnice koji će biti opštegradski centar, što znači da će se u njima nalaziti i poslovni prostori i stanovi.

  • Box

    23.10.2020 16:25
    Ovi su odavno upleteni u pranje para kriminalu iz Austrije i okoline. Od trgovine narkotika, oruzija pa sve do ljudi. Naravno sve u sprezi sa nasim kosovarima. Kao sto mozete videti u njihovim kulama uvece ne svetli ni jedno svetlo, stanovi zuje prazni a svi prodati vec u predgradnji pa tako ce biti i ovaj.
  • Caric

    22.10.2020 21:37
    A gde će biti 5G mreža
    Taman lepo da se pokrije ceo Novi Sad sa 5 G mrežom. Oko zgrade će biti ( po projektu) na svakom spratu mesta za parkiranje tako da će vlasnici stanova do svog stana doći autom. Pored mesta za parkiranje biće i vrtovi sa vrtićima za decu. Pozdrav novim stanarima. Takođe pozdrav svim koji su komentarisali događaj.
  • moti

    22.10.2020 20:00
    Sve razumem jedino ne razumem ljude koji dobrovoljno dolaze na takva mesta da zive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti