Direktor Urbanizma o uređenju priobalja: Biće to ekonomski "bum" za Novi Sad

Direktor JP "Urbanizam" Dušan Miladinović rekao je da će uređenje priobalja Dunava biti jedan ekonomski "bum" za Novi Sad.
Direktor Urbanizma o uređenju priobalja: Biće to ekonomski "bum" za Novi Sad
Foto: 021.rs
Miladinovićeve reči dolaze dan nakon što je pokrenuta kampanja "Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može", kojom se opozicione partije, nevladine organizacije i građani protive projektu izgradnje velikog stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada. 
 
Prema Miladinovićevim rečima, plan za Kameničku adu postoji od 2000. godine i njime je planirano više izgrađenog prostora, a tvrdi da je novi plan daleko unapređeniji. Važeći plan je predvideo turističke sadržaje, izgradnju hotelskog kompleksa i slično, ali je promena Zakona o vodama dovela do toga da se ne dozvoljava gradnja u nebranjenom delu. 
 
"Prema tome, mi prvo planiramo da uradimo vodni objekat, a vodni objekat je obalo utvrda, da bi ovaj deo od Kameničke ade do nasipa postao branjena zona", poručio je Miladinović.
 
Kaže kako nije poenta uređenja prostora da on postane samo turistička atrakcija.
 
"Ako mogu da kažem da će to biti jedan ekonomski 'bum' za Novi Sad, s tim što će mnogi tu ulagati, biće mnogo radnih mesta, taj deo će kompletno da se uredi i stvarno će biti jedna velika turistička atrakcija. Ali nije stvar ovog prostora da samo bude turistička atrakcija. Naravno, to je srž toga jer donosi veliki dobitak gradu, ali ceo ovaj prostor kad se uredi, ceo ovaj prostor južnog Telepa, koji sad ima problem sa podzemnom vodom, ima probleme što ipak je nekako skrajnut deo prema nekom neuređenom prostoru. Tu će, mogu vam reći, sigurno skočiti cena nekretnina kao i sam kvalitet života, kad ovo bude uređeno, kad ovde bude dobar promet građana Novog Sada, kad budu dolazili naplažu, na veslačku stazu, kad budu obilazili kulturne i sportsko-rekreativne sadržaje. Svakako dobit za sve građane Novog Sada je ogromna", zaključio je Miladinović.
 
Podsetimo da projekat uređenja priobalja od početka prate kontroverze, gde sa jedne strane stoji "Urbanizam", a sa druge "Vode Vojvodine". Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
  • /

    24.10.2020 16:35
    /
    @Gari
    zove se prisajedinjenje
  • Gari

    24.10.2020 14:38
    evo ga opet
    Da, drobimo đabe,voleo bi da mi neko objasni kako se zove nešto ili neko kada počne da ruši vaš grad (pošto sam novosađan od pradede i više)..dakle ruši vaš grad ,uspomene ,mladost ruši nešto gde ste vek proveli ,nameće vam svoju kulturu,dovodi svoje sunarodnike koji ne prezaju od ničega,a vi kao starosedeoc polako nestajete i nema vas zajedno sa svojim gradom....kako se to zove !!?? invazija,okupacija u 13 slika...postoji li ime za to da izuzmemo korupciju i zauzimanje Fruške gore od strane tih, kako se zovu ti i to što rade.
  • ciga

    24.10.2020 10:35
    ns
    Plašim se da mi ovde džabe drobimo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti