Vojvođanski front o pokrajinskoj vlasti: Kontinuitet moralne i ekonomske okupacije Vojvodine

Predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, istakli su da neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare.
Vojvođanski front o pokrajinskoj vlasti: Kontinuitet moralne i ekonomske okupacije Vojvodine
Foto: 021.rs
LSV i Vojvođanska partija najavili su da će biti "najsnažnija opozicija" pokrajinskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.
 
Prema rečima Branislava Bogaroškog iz LSV, njihova osnovna zamerka je da je pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini. 
 
"U prethodnom mandatu Igora Mirovića, prva tačka ekspozea odnosila se na Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima. Pre tri godine izrazio je nadu da je to poslednji budžet koji će se usvajati bez zakonskog okvira, da bi se sve završilo time da to nije pitanje kojim pokrajinska skupština može da se bavi, nego je to pitanje kojim se bavi Skupština Srbije. Skupština AP Vojvodine ima pravo, a mi kao poslanici imamo obavezu, da predlažemo zakone Skupštini Srbije i to pravo u prethodne četiri godine nije iskorišćeno, a neće biti iskorišćeno ni u naredne četiri godine", poručuje Bogaroški.
 
On kaže da nije zadatak pokrajinske administracije da potroši pare koje stignu iz Beograda, nadajući se da će to biti sedam odsto ili nešto približno tome. 
 
"Zadatak je da postavi zakonski i strateški okvir koji će omogućiti stabilnost finansiranja AP Vojvodine. Taj posao nije urađen u prethodnom mandatu, a to, po svemu sudeći, neće biti urađeno ni u sledećem mandatu. Zbog toga Vojvođanski front neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare", navodi Bogaroški.
 
Njegov kolega iz poslaničke klupe, Aleksandar Odžić iz Vojvođanske partije, kaže da je na delu kontinuitet vlasti SNS-a i njihovih partnera.
 
"U nekom širem kontekstu i vremenskom periodu, rekao bih da je to kontinuitet moralne, kulturološke, ekonomske i političke okupacije i eksploatacije Vojvodine. U tom smislu, ništa se nije promenilo unazad 30 godina. Ono što ćemo čuti iz ekspozea mandatara je samo spisak lepih želja od kojeg građanke i građani Vojvodine nemaju nikakve koristi. Poslanička grupa Vojvođanski front će biti najsnažnija opozicija. U odnosu na srbijanski parlament, građanke i građani Vojvodine će imati autentičnu, nadnacionalnu, građansku, demokratsku formaciju, koja će braniti te ideje, interese i ono što bi Vojvodina i Srbija trebalo da budu", zaključuje Odžić.  
  • Zoka

    30.10.2020 11:23
    Jesu izneverili
    Jesu izneverili glasace i prodali su se, al im je bar ovaj Bogaroški zgodan.
  • Zvonko

    30.10.2020 10:41
    Ima nade
    Verujem da ce VF opravdati ocekivanja. Vreme je!
    Vojvodini je potrebna opozicija ovom ludilu.
  • Сремац

    30.10.2020 06:48
    Хоштаплери
    Где вам је Чомићка преваранти?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti