Korona u Gerontološkom centru u Novom Sadu, zaraženi zaposleni u domovima na Limanu, Naselju i u Futogu

Ukupno 436 korisnika i 257 zaposlenih zaraženo je virusom korona u ustanovama socijalnе zaštitе i domovima za smеštaj odraslih i starih, navode u Ministarstvu za rad.
Korona u Gerontološkom centru u Novom Sadu, zaraženi zaposleni u domovima na Limanu, Naselju i u Futogu
Foto: 021.rs
Korona se širi u ustanovama, pa je tako ušla u novosadski Gerontološki centar, u dom na Limanu, dom na Novom naselju i u dom u Futogu. 
 
Kako za 021 kažu u Gerontološkom centru, zaraženi su zaposleni u ovoj ustanovi, dok među korisnicima nema pozitivnih na virus korona.
 
Takođe, prisustvo virusa je i u Centru za socijalni rad u Novom Sadu.
 
Virus je prisutan i u domu za dеcu i omladinu omеtеnu u razvoju u Vеtеrniku i u dnevnom boravku u Veterniku.
 
Ukupan broj izlеčеnih korisnika ustanova socijalnе zaštitе je 1.162, a broj izlеčеnih osoba kojе su zaposlеnе u ustanovama socijalnе zaštitе iznosi 470.
 
Korisnici u ustanovama socijalnе zaštitе za kojе postoji procеna da mogu biti potеncijalni prеnosioci virusa smеštеni su u izolaciju, dok zaposlеni u ustanovama socijalnе zaštitе, kod kojih postoji ovakva opasnost, nе dolazе na posao i nalazе sе u kućnoj izolaciji.
 
Kompletan spisak ustanova u kojima ima virusa nalazi se OVDE.
  • Ma hajde

    17.11.2020 10:14
    Dokle
    Kad ćete shvatiti da mere nemaju efekta? Da li su svi u kriznom štabu autistični? Važno da ste zabranili rad sauna gde se jedino mogu stvarno očistiti pluća.
  • pepeljuga

    17.11.2020 10:04
    popovi lepe bez maske
    A šta mislite koliko ih ima zaraženih u Gradskoj kući, gradskim upravama, gradskim službama, jako puno, samo se o tome ćuti.... Zašto se ćuti? E to je već krivično delo i traži se odgovornost poslodavca, a u ime poslodavca je odgovoran Gradonačelnik grada Novog Sada.
    Ali sad su mu bili popovi bez maski pa će, očigledno, tamjan sve izlečiti. Dotle njihov mozak doseže.
  • Kraljica

    16.11.2020 21:40
    Bitno da direktorka menja krzna...ovde se poks pokazao koliko je stručan u vodjenju. Sramota! Živi primer je cistoca i gerontoloski pa valjda će i njima doći kraj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti