Poslednji podaci: U Novom Sadu registrovano 7.297 obolelih od kovida

Proteklog dana u Vojvodini je registrovano još 1.875 obolelih od korone, dok su u Novom Sadu u protekla 24 časa registrovana 603 nova slučaja.
Poslednji podaci: U Novom Sadu registrovano 7.297 obolelih od kovida
Foto: 021.rs
"U svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja. Najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde je registrovano 603 nova slučaja, potom u Pančevu 412 i Sremskoj Mitrovici 235", navodi Institut.
 
U ovom trenutku broj aktivnih slučajeva u Vojvodini je 18.797, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 7.297, potom slede Pančevo i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
Ova zdravstvena ustanova i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.
 
"Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna", zaključuje se.
 
Podsetimo da je juče zabeležen i rekordan broj kovid pacijenata koji su na bolničkom lečenju u Novom Sadu. Više OVDE.
  • Gospodja ministarka

    25.11.2020 16:00
    Karika u Vogralikovom lancu
    Posmatram. Ne komentarišem, samo opisujem ponašanje jednog od stotine sugradjana...Na okretistu kod Štranda vremešni “gospodin” sa kačketom na glavi i maskom ispod brade se iskašljava, pljuje na trotoar, duva nos i golom rukom baca slince na trotoar. Odlazi u javni wc i posle trci da stigne na autobus. Na ulazu ga čeka čovek, koji zadržava autobus dok mu drug ne stigne. Ulazi u autobus sa maskom ispod brade. “slinavom “ rukom pridržava se za rukohvat i priča sa drugom koji takodje drži masku ispod brade...
  • Podbarac

    25.11.2020 12:33
    @x -u procentima...
    Cifra baš i nije x10 nego u "najpovoljnijem" slučaju x5. To, da ima "x10" bez simptoma je, nažalost, pusta želja...

    Elem, prema popisu iz 2002. godine na opštinskoj teritoriji Grada Novog Sada, popisani je 299.294 građana. Za očekivati je da je taj broj povećan u proteklih par decenija, a obaška Gradu gravitiraju (odnosno leče se u NS) stanovnici nekoliko susednih opština - npr. Sremski Karlovci, Temerin, Beočin... itd.

    Tako da je objektivan broj stanovnika oko 450-500.00 sa stanovišta zdrastvene zaštite. Imati 35,000 zaraženih uz one koje su ranije bili inficirani, jedva da je 10%.

    Do 60-70% i "imunitetea krda" (ako ga ima), biće još dosta vremena - ovim tempom oko godinu dana. Sve brže znači haos i lbolesne na ulicama... Naravno, svi se nadamo da če vakcina skratiti tih godinu dana do "60-70%", ali ni to još nije sigurno...

    Čuvajte se i sretno! Tolko.
  • Pacijent

    25.11.2020 12:03
    Plus ja s negativnim testom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti