U Vojvodini 1.784 novozaraženih koronom, i dalje najviše u Novom Sadu

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 1.784 nova slučaja korona virusa, što je skoro isto kao i dan ranije kada ih je bilo 1.796.
U Vojvodini 1.784 novozaraženih koronom, i dalje najviše u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Po broju novozaraženih i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. 
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 24.935. Institut, međutim, procenjuje da je taj broj daleko veći. 
 
Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 8.642, potom sledi Pančevo sa više od 2.400, Zrenjanin sa više od 1.500 i potom Kikinda i Subotica sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
 
U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u pokrajini situacija se ocenjuje kao vanredna, navode u Institutu.
  • Nikolaj

    29.11.2020 16:58
    Kako su me lekari zarazili
    Od ponedeljka do srede imao dam povremenu blagu temperaturu ne višu od 37.2.
    Po preporuci lekara u četvrtak se prijavljujem u covid19 NNaselje. Pakao, opšta gužva, u čekaonici i oni što dolaze prvi put, ali i kontrola dokazanih nosilaca virusa. Za šalterom nema brojeva nego "knjiga" tj. naškrabana sveska bez brojeva.šalteruša preti da morate čekati jer ako vas pozovu, a niste tu, izbriše vas.
    Inače "knjiga" služi da bi preko reda dolazili "po dogovoru" te nji ubrzo pozivaju. U takvoj atmosferi sa +300 ljudi čekam od 7.45 do 22 sata kad me pozivaju. Imao sam vremena i analizirao susrete i kretanje punih 10 dana ranije, sve bez rizika.
    Test negativan, pluća u redu i šalju me na PCR.
    U petak počinje temperatura i do 38. Iako je prošlo 24 sata od pcr,rezultata nema na e-upravi.
    Juče temp. raste, pijem antibiotike i skidanje temperature.
    Jutros u 7.10 stiže pcr test-negativan.
    U četvrtak zdrav, a onda me zaraziše lekari svojom organizacijom, samo da bi mogli da muljaju sa ulascima preko reda.
    U početku rada su delili brojeve te je moglo orjentaciono da se zna kad ste na redu, a i manje zloupotreba.
    Više tamo ni mrtav.
  • Sve je to

    29.11.2020 10:35
    Podjednako
    Proporcionalno broju stanovnika u gradu....Naravno da Bg Ns imajj najvise zarazeni kada imaju najveci broj stanovnika i gustocu..po km2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti