Mirović o "Novom Sadu na vodi": Možeš da budeš Kružević, Mirović ili Jovanović, dok se stvari ne slože, nema gradnje

Pokrajinski premijer Igor Mirović ocenio je danas da smena na čelu "Voda Vojvodine" suštinski ništa ne menja u vezi sa planiranim projektom uređenja priobalja, jer zakon svakako mora da se poštuje.
Mirović o "Novom Sadu na vodi": Možeš da budeš Kružević, Mirović ili Jovanović, dok se stvari ne slože, nema gradnje
Foto: 021.rs
"Stvar je veoma jednostavna. Da bi se taj projekat realizovao i da bi uopšte bilo ko mogao da radi u zoni o kojoj govorimo, moraju da se urade tri stvari", kazao je.
 
Kako je istakao, prva stvar je da se uradi referentna studija koja će analizirati hidro-potencijale Dunava na toj lokaciji.
 
"Prvo su mislili da to ne treba ili da može da se preskoči, ali, kao što vidite, ne može. Koliko sam ja obavešten, angažovan je institut 'Jaroslav Černi' koji je vodeći u Srbiji i koji treba da kroz studiju izvrši analizu da li je to moguće ili nije. Dakle šta će Dunav da radi ukoliko se tu izgradi naselje? I šta je slabost i šta je kvalitet i šta su koraci koje grad mora poduzeti zajedno s nama na toj lokaciji", naveo je Mirović.
 
Drugo je rešavanje pitanja mogućnosti izgradnje u formalnom smislu na zemljištu koje je sada vodni pojas. 
 
"Zemljište koje je vodni pojas nije građevinsko. Neko, ili kroz promenu zakona ili kroz donošenje akta, a to nije Pokrajina i nisu 'Vode vojvodine, mora da donese taj akt. To je sada pitanje koje Grad postavlja nadležnom ministarstvu. Ja sam to govorio na vreme i konačno su postavili pitanje ministarstvu", kazao je pokrajinski premijer.
 
Treća stvar koja se mora rešiti je odluka o prodaji gradske zemlje kompaniji koja treba da se javi na tender.
 
"Kad se te tri stvari slože i kad svu tu dokumentaciju budemo imali na stolu, onda može da se argumentuje sve. To nema veze sa 'Vodama Vojvodine'. Možeš da budeš Kružević, Mirović ili Jovanović - dok se ove tri stvari ne poslože nema gradnje", zaključio je on.
 
Podsetimo, doskorašnji zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević postavljen je za v.d. direktora JVP "Vode Vojvodine" na sednici Pokrajinske vlade u novembru, što su mnogi protumačili kao priliku da se "pogura" projekat "Novi Sad na vodi" koji je bivši direktor ovog JVP Slavko Vrndžić do kraja odbijao (opširnije na OVOM LINKU). 
  • Bacvanin

    20.12.2020 22:13
    Budi Bog snama
    Ako se u ova vremena krize,odlaska mladih iz Vojvodine,gleda samo na razvoj Novog Sada,tada nece biti zivota u Somboru,Kikindi,,Sremskoj Mitrovici i drugim vojvodjanskim gradovims.Za rucun razvoja jednog grada desetine gradova po Vojvodini gube svoje stanovnistvo iz razloga sto nema posla u tim gradovima i njihovim selima.
  • ××

    20.12.2020 11:15
    Kad se ekipa iz podruma zali na botove na 021 , otimate im lebac iz usta .
  • Mermer

    20.12.2020 07:01
    Da li će neko rešiti pitanje ilegalnih vikendica i lokala na Ribarskom ostrvu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti