Nakon smene osuđenika koji se igrao direktora, Apoteka Novi Sad konačno dobija novog v.d. direktora

Apoteka Novi Sad će, nakon smene nezakonito postavljenog, osuđenog v.d. direktora Gojka Vujnovića u septembru ove godine, konačno dobiti novog vršioca dužnosti direktora.
Nakon smene osuđenika koji se igrao direktora, Apoteka Novi Sad konačno dobija novog v.d. direktora
Foto: Pixabay
Kadrovska komisija konačno je Vujnoviću, smenjenom nakon što je 021.rs obelodanio da je krao novac od štićenika tokom svog rukovođenja Centrom za socijalni rad, našla zamenu i to će biti diplomirani pravnik Predrag Radović, koji dolazi iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, gde je pomoćnik sekretara.
 
Njegova biografija nije dostavljena uz skupštinski materijal, ali se da zaključiti da je reč o ovom 39-godišnjem članu Pokreta socijalista iz Vrbasa. Radović je, inače, kratak period u prošlim godinama bio na nekoliko funkcija, uključujući v.d. direktora Opšte bolnice u Vrbasu, kao i direktora vrbaske filijale RFZO.
 
Radović se imenuje na period od šest meseci, tj. do javnog konkursa za imenovanje direktora.
 
Podsetimo, 021.rs je u avgustu ove godine otkrio da je nekadašnji direktor novosadskog Centra za socijalni rad i član LSV Gojko Vujnović u januaru 2019. godine pravnosnažno osuđen jer je kolegama koje je zaposlio u ustanovi isplaćivao plate koristeći novac sa računa štićenika Centra. Uprkos tome i suprotno zakonu, avanzovao je u karijeri čak do mesta direktora Centra za socijalni rad.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za 021.rs da nije bio upoznat sa pravosnažnom presudom kojom je Vujnović osuđen na uslovnu kaznu, a ubrzo nakon našeg pitanja, ovaj osuđeni direktor je i smenjen.
 
Nakon koncesije, lanac Benu je preuzeo gotovo sve objekte, osim apoteke u Veterniku, koja je ostala pod okriljem Apoteke Novi Sad.
  • Milica

    19.12.2020 13:46
    Bravo
    Radila sam u bolnici dok je bio zamenik prvo,a potom i direktor,sve pohvale i u ljudskom i u profesionalnom smislu. Nemojte Vulinove nedostatke ili necije druge da pripisujete Predragu Radovicu.Puna podrska,bas sam se prijatno iznenadila kad sam procitala vest,mislim da ce dosta dobrog doneti Apoteci.
  • Pavle Korcagin

    19.12.2020 13:29
    Pre svega,čovek je u moru ovih megadend stručnjaka,diplomac državnog pravnog fakulteta,a to ne završava baš svako. Drugo,godinama je rukovodio bolnicom u Vrbasu,pa mu ovo dodje kao plitak potok. Ta bolnica je postala to što jeste za vreme njegovog mandata,tako da,dok su njega postavili znaci da postoji ozbiljna namera da se ta Apoteka konačno dovede u red.
  • Dasko

    19.12.2020 06:25
    Daskice
    Lazovu,nece biti daskice.Covek je iz poznate advokatske porodice i sigurno nije zavrsio privatni faks.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti