"Virovite" Vode Vojvodine: Kružević smenio pomoćnike, posao i za narodnu poslanicu

U prvih mesec dana na funkciji v. d. direktora Voda Vojvodine Srđan Kružević smenio je gotovo sve pomoćnike, ali i izvršnog direktora.
"Virovite" Vode Vojvodine: Kružević smenio pomoćnike, posao i za narodnu poslanicu
Foto: 021.rs
Dolaskom novog direktora u Vode Vojvodine započele su i kadrovske promene, pa je deo zaposlenih zabrinut da bi mogao da bude prebačen na druga radna mesta, što bi moglo da dovede do toga da im plata bude manja. 
 
Sa funkcije izvršnog direktora za oblast tehnike, razvoja i hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav, smenjen je Aleksandar Nikolić, koji je pre toga bio i tehnički direktor u preduzeću. 
 
Međutim, Nikolić je sada postavljen za pomoćnika direktora zaduženog za sektor razvoja, ali prema nezvaničnim saznanjima, ni ovo mesto mu nije sasvim sigurno. On je na ovom poziciji zamenio Zorana Gregorovića.
 
Dok je mesto pomoćnika za razvoj popunjeno, upražnjena je ostala funkcija izvršnog direktora. 
 
Sa mesta pomoćnika direktora za ekonomske poslove smenjen je Ljubiša Etinski, a postavljena je diplomirana ekonomistkinja Katarina Delibašić, kadar Srpske napredne stranke iz Vrbasa. 
 
Još jedan Vrbašanin našao je svoju fotelju u Vodama Vojvodine. U pitanju je Siniša Adamović, koji je postao pomoćnik direktora za pravne poslove umesto Željka Miljuša
 
Ovaj diplomirani pravnik poznat je građanima Vrbasa, jer je bio direktor u tamošnjem JKP "Komunalac". Adamović je ranije bio i odbornik u Skupštini Novog Sada, a Agenciji za sprečavanje korupcije je prijavio da poseduje polovinu vlasništva nad četvorosobnim i dvosobnim stanom, kao i da poseduje "hjundai" 2016. godište. 
 
Božana Prior nije morala da menja zgradu u kojoj radi, ali je promenila poziciju na kojoj se nalazi. Ona je na mestu pomoćnika direktora za tehničke poslove zamenila Aleksandra Kocana, vidi se na sajtu preduzeća. Prior se, takođe, vodi i kao vlasnica projektnog biroa Water Solutions iz Novog Sada, a sada je u Vodama Vojvodine dobila velika zaduženja.
 
Jedini koji je ostavio na svojom radnom mestu je Stevan Ilinčić, koji je pomoćnik direktora za hidrosistem Dunav-Tisa-Dunav.
 
Prema saznanjima 021.rs, posao u Vodama Vojvodine dobila je Maja Grbić, novopečena poslanica iz Stare Pazove. Grbić je izabrana za narodnu poslanicu po prvi put ove godine, naravno, na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - za našu decu".
 
Ova četrdesetogodišnja pravnica u Vodama Vojvodine je postala izvršna koordinatorka u sektoru za pravne i opšte poslove. Grbić je u Staroj Pazovi bila načelnica Odeljenja za urbanizam i građenje, a u Skupštini Srbije je članica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije. 
 
Srđan Kružević ostao je nedostupan za 021.rs da prokomentariše smene, novopostavljene saradnike, ali i planove za naredni period.
 
U Vodama Vojvodine je na dan 10. decembar bilo zaposleno 482 radnika, od čega 38 na određeno, 442 na neodređeno, dok dvoje njih ima status mirovanja radnog staža. 
 
Bivši direktor do samog kraja bio protiv "Novog Sada na vodi"
 
Dolazak Srđana Kruževića na mesto v. d. direktora Voda Vojvodine u javnosti je percipiran kao potez kojim će se obezbediti potrebne dozvole koje bi omogućile da se započne sa projektom uređenja priobalja Dunava, odnosno "Novog Sada na vodi". U prethodnom periodu bilo je trvenja između novosadskog Urbanizma i Voda Vojvodine, jer pokrajinsko preduzeće nije želelo da izda vodne uslove potrebne za izradu Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine. 
 
Smenjeni direktor bio je do poslednjeg dana u fotelji protiv projekta "Novi Sad na vodi", o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da smena na čelu Voda Vojvodine ne menja ništa u vezi sa spornim projektom. On je rekao da mora da se uradi referentna studija koja će analizirati hidro-potencijale Dunava, da se reši pitanje mogućnosti izgradnje na zemljištu koje je vodni pojas i da se potom donese odluka o prodaji gradskog zemljišta kompaniji koja će se javiti na tender.
 
"Kad se te tri stvari slože i kad svu tu dokumentaciju budemo imali na stolu, onda može da se argumentuje sve. To nema veze sa 'Vodama Vojvodine'. Možeš da budeš Kružević, Mirović ili Jovanović - dok se ove tri stvari ne poslože nema gradnje", zaključio je on.
 
Više o dolasku Srđana Kruževića u Vode Vojvodine možete da čitate na OVOM LINKU.
  • Vucevicev pulen

    21.05.2022 07:01
    Ko nam je kriv
    Pa postavio je i smenio isto u Elekrovojvodini brdo ljudi i zaposlio za pare 300 njih i nikome ništa svi ćute. A pored Sinise je tu i dotični Aca koji je njegov čovek od poverenja i koji gle čuda od jednom je veliki biznismen kao i sam Kruzevic. Bagra jedna lopovska sa sve kupljenim diplomama koje je isto im plaćao narod od poreza su kao išli na fakultet i sad su jako pametni. Kako su krenuli postaće akademici.
  • Ivanko

    19.03.2021 20:43
    Mega sega trend II
    Jovica Gagrica,zanimanje "diplomirani menadzer" :) sve vam je jasno
  • Vrbasanin

    23.12.2020 20:25
    Bečić
    Da tacno je sa Bečić iz Vrbasa, bivsi kondukter i perac autobusa, ima dve stednje skole a ni u jednu nije isao. U ovoj vlasti je visokopozicionirani funkcioner u Beogradu.
    Covek je najbolji primer kako uspeti bez obrazovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti