Novosadskom Domu b-612, mestu alternativne kulture u gradu, potrebna pomoć da pregura zimu

Dom b-612, alternativni dom kulture koji je u svom prostoru u centru Novog Sada okupljao veliki broj ljudi, trenutno se suočava u finansijskim poteškoćama i potrebna im je pomoć kako bi pregurali period pandemije.
Zbog nemogućnosti da održava svirke, izložbe, tribine i sve drugo što je inače glavni izvor prihoda ovog kulturnog mesta, organizatori doma pokrenuli su akciju i osnovali Patreon stranicu, ali omogućene su i donacije preko pay pala.
 
Nataša Ivaneža iz doma b-612 potvrđuje da je domu potrebna pomoć kako bi opstao.
 
"Potrebna nam je suštinska pomoć zbog toga što mi više od godinu dana nemamo program pod uticajem čitave situacije sa virusom, a nama je u stvari to bio najveći izvor prihoda. S obzirom da to sad, i u nekom narednom periodu nećemo biti u prilici da organizujemo odlučili smo da pređemo na onlajn formu", rekla je Ivaneža.
 
 
Domom b-612 pretežno rukovode mladi volonteri, a čitava organizacija je neprofitna. 
 
Dom se nalazi se u Miletićevoj 40, u centru Novog Sada u prostoru od oko 100 kvadratnih metara. 
 
Više o donaciji i čitavoj akciji pomoći domu b-612 možete pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici, kao i na OVOM linku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti