FOTO: Ruši se policijska stanica u Radničkoj 32

Novi Sad će iz budžeta platiti 6.667.060,80 dinara sa PDV-om rušenje policijske stanice "Stari grad" u Radničkoj 32.
FOTO: Ruši se policijska stanica u Radničkoj 32
Foto: 021.rs

Ovaj posao je preko tendera upravo dodeljen preduzeću "Šuša" iz Veternika, koje je dalo za oko 300.000 dinara nižu ponudu od zemunske firme "Elita-Cop" i rok za rušenje je 100 dana.

Policijska stanica je pre nekoliko dana i zvanično prestala da radi i nju je činilo ukupno osam zidanih i montažnih objekata, a projektom rušenja je predviđeno rušenje i devetog objekta - zidanog roštilja. Kako je deo krova napravljen od azbesta, tokom rušenja će se preduzimati posebne mere zaštite.

Podsetimo da se stanica policije ruši jer se predviđa gradnja nove stanice uz mogućnost da se tu smeste još neke državne službe.

Više detalja o izgradnji tog objekta koji će koristiti policija nisu poznati - kako će novi objekat izgledati i da li će gradnju platiti Grad ili Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ono što je poznato je da su u budžetu Grada u okviru programa Uprave za imovinu i imovinsko pravne poslove predviđeni troškovi od 20 miliona dinara za izgradnja objekta u Radničkoj 32. Uprava za građevinsko zemljište i investicije finansira izradu tehničke dokumentacije saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u bloku oko objekta Policijske uprave sa 1,7 miliona dinara, što je posao koji je 29. januara dobila na tenderu grupa ponuđača Andzor engineering i Geopanonija iz Novog Sada i Geomehaniak iz Beograda.

Prema urbanističkom planu, policijska stanica trebalo bi da ima oko četiri i po hiljade kvadrata i visinu do tri sprata sa ravnim krovom namenjenim za krovni vrt ili sportske sadržaje. Ovo je sve deo rekonstrukcije tog dela Radničke ulice gde je nekada bila fabrika Albus, a sama stanica će se nalaziti pored stambeno-poslovnog kompleksa u Radničkoj 30, gde će nići sedmospartnica i desetospratnica. To zemljište je proletos za 7,7 miliona evra kupila novosadska IT firma "3Lateral". Sa druge strane, u odnosu na prostor policijske stanice gde je sada crpna stanica treba da nikne kompleks zgrada sa četiri etaže i petom uvučenom, uz mogućnost gradnje još jedne desetospratnice i tu bi mogao da se sagradi hotel.

  • Vladimir

    31.01.2021 10:39
    @Ns 49

    Makadam niste uspeli da iskopate prošli put, pa nećete ni sad. Kome se ne sviđa niko ga ne bije po ušima da živi u Radničkoj.
  • Austrijanac

    31.01.2021 00:06
    FOTO: Ruši se policijska stani
    Drage zabrinute komšije a naročito brižne komšinice. Kada na pomenutom placu bude izgrađena višespratnica od 10 tak spratova i izgrađenosti na celom placu ima da plačete dan i noć. A plakaćete jer neće biti slobodnog parkinga, a saobraćajna gužva i zagađenost vazduha će vas umoriti ko gubare. Što se tiče buke (u deci belima) nećebiti veće bruke.
  • maja

    30.01.2021 23:19
    @Ns 49
    Jos nisi predlozio da se isece drvece jer opada lisce.A sto se tice profesora i
    naucnika sta ce im stanovi kad imaju dedine i tatine stanove koje su isti vec
    dobili od fakulteta.Kada su nasledili radna mesta naucnika neka naslede i stanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti