Povećan broj kovid pacijenata u Novom Sadu

U Novom Sadu je u protekla 24 časa virus korona utvrđen kod manjeg broja ljudi nego juče, no povećan je broj hospitalizovanih kovid pacijenata.
Povećan broj kovid pacijenata u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kovid-19 utvrđen je kod još 75 Novosađana, što je 41 osoba manje nego juče. U Vojvodini je ovaj virus registrovan kod još 381 osobe, odnosno 37 više nego juče.
 
U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu je 2.069, dok ih je u Vojvodini 7.435. U ostalim opštinama trenutno je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva i brojevi su sve manji.
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. U ovom trenutku na teritoriji većine opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna, osim u opštinama Senta, Srbobran, Kanjiža, Čoka, Irig, Odžaci i Šid gde se ocenjuje kao nepovoljna.
 
Veći broj kovid pacijenata u bolnicama
 
Prvi put nakon više dana povećan je broj kovid pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu. Tako ih je sada ukupno 161, dok ih je juče bilo 159. Povećan je i broj osoba koje se nalaze na respiratorima, pa ih je danas 17, dok ih je više dana zaredom bilo 14.
 
Pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine je 112 obolelih od kovida, od kojih je 14 na respiratorima. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi se 49 kovid pacijenata, od kojih je troje na mehaničkoj ventilaciji.
 
Zdravstvene ustanove i dalje ne objavljuju ni broj onih koji su otpušteni sa lečenja, ni broj preminulih.
  • Luka

    09.02.2021 17:11
    Nek komšiji crkne krava
    Koliko mržnje,ljubomore,potcenjivanja,pa ko da su Vam oči vadili.Ima raznih,ko u svakom poslu,samo što su obeleženi sa tablom i vidljivi.Svi koji misle da mogu lako da zarade,pa budite taksisti,to bar može svako da bude(po komentarima).Uzimajte lovu za 2-3 sata iz "ladovine".Nisu neki zahtevi,to može svako:srednja saobraćajna škola,5 godina vozačkog iskustva,ispit iz polaganja grada(to se nauči za 2-3 nedelje,kao jedan lakši ispit na fakultetu,poželjno je da poznajete dobro grad,inače nećete iz knjige naučiti nikad),lekarski za profesionalnog vozača,kupite auto i još ponešto,dovoljno Vam je oko 5-6000€,priložite svu dokumentaciju i čekate odobrenje(trenutno ga niko nije dobio 2.godine).I eto,stičete bogatstvo i kreirate ličnu sreću.I da,uključite i sva 4 žmigavca jer 3 minuta imate pravo po zakonu da sačekate ili dovezete stranku.Jer,i Vi ste nekad možda koristili taksi pa znate da je potrebno neko vreme da uđete,izađete,platite...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti