FOTO: Potpisan ugovor o prodaji zgrade Radničkog, obnova gotova za dve godine

U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor o prodaji zgrade Radničkog univerziteta novosadskoj kompaniji Vega IT za 5,2 miliona evra.
FOTO: Potpisan ugovor o prodaji zgrade Radničkog, obnova gotova za dve godine
Foto: 021.rs

Ugovor o prodaji kostura zgrade koja je izgorela 6. aprila 2000. godine potpisali su jedan od vlasnika Vega IT Vladan Ostojić i gradonačelnik Miloš Vučević.

Prvi čovek vojvođanske prestonice je ocenio da je ovim rešen višedecenijski problem sa zgradom koja je oštećena u požaru, posebno izražavajući zadovoljstvo što se radi o investiciji domaće kompanije.

Predstavnici firme Vega IT naveli su da planiraju da zadrže sedište firme u zgradi na Bulevaru oslobođenja, a da će zgradu Radničkog u naredne dve godine urediti kako bi nastavili širenje kompanije. Ostojić je naveo da je kao student posmatrao požar i da će sada, dve decenije kasnije, sa drugim suvlasnikom Sašom Popovićem uložiti u obnovu zgrade, kao i da planiraju da to ponovo bude jedan od simbola Novog Sada. Plan ove informatičke kompanije jeste da, nakon što se završi interni arhitektonski konkurs na kojem su četiri biroa pozvana da predlože arhitektonsko rešenje za zgradu, o čemu više čitajte OVDE, ulože još oko pet miliona evra u uređenje nekadašnjeg Radničkog.

Podsetimo zgrada Radničkog prodata je na licitaciji u decembru, nakon što je prethodno bilo neuspelih prodaja, kada se niko nije javio, a Grad je objekat prodao jer godinama nije moglo da se nađe konačno rešenje, što zbog nedostatka novca za obnovu, što zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa oko vlasništva.

  • Boki

    20.02.2021 02:55
    Mhm, jel to Vega plaća pre ili posle retro-poreza? Ili je to "porez"?

    Samo pitam...
  • ivan

    19.02.2021 20:02
    Privatna kompanija VEGA
    Vega je ozbiljna IT firma. Naravno da ce je srediti i bice kao bombona. Vega je privatna komercijalna kompanija i ako su resili da kupe poslovni prostor sigurno su se dobro proracunali.
  • hans

    19.02.2021 19:44
    I koliko je stiglo u procentu, tj. u kešu...? Da čujem?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti