Pobednik, Vučko i Zagi tuguju za Đoletom: "Danas svet ima malo manje boje"

Midhat Kapetanović, sarajevski arhitekta i konceptualni umetnik objavio je na svom Instagram nalogu karikaturu Pobednika, Vučka i Zagija koji tuguju za Đorđem Balaševićem.
Na crtežu Vučko grli malog belog zeca dok pored njega stoji par mandarina, baš kao u Đoletovoj pesmi "Neki novi klinci". 
 
Uz karikaturu Kapetanović je stavio opis "Danas svet ima malo manje boje".
 
Kapetanović je, inače, postao poznat po spajanju simbola gradova bivše Jugoslavije u trenutku kada su se za njihove stanovnike dešavali teški trenuci, poput zemljotresa u Petrinji, protesta u Beogradu i slično.
 
 
Čuveni novosadski kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini. Od njega se opraštaju slavne ličnosti i gradovi širom regiona, a građani Novog Sada okupili su se na Trgu slobode da Đoletu odaju poslednju počast.
  • dapokalypto

    20.02.2021 07:40
    tamo daleko
    Samo sto bi u ovom slucaju primerenije bilo da je umesto "Pobednika" prikazan Svetozar Miletic, ali dobro, aplauz za nameru.
  • Saša

    20.02.2021 01:14
    Neprimereno
    Namera je u možda ispravna, odati poštu velikanu, ali stavljati u isti rang maskote i pobednika u Velikom ratu ...prosto nije umesno.
    Počivaj u miru veliki Đorđe
  • Lala

    19.02.2021 22:29
    @Pera
    Nije tebi "Pero" lako sa samim sobom. Al sreća ima ustanova koja to leči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.