FOTO: Na Limanu osvanuo mural posvećen Balaševiću

Na Limanu 2, u Fruškogorskoj ulici, u toku je završna faza izrade murala posvećenog nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.
FOTO: Na Limanu osvanuo mural posvećen Balaševiću
Foto: 021.rs
Mural se nalazi u Fruškogorskoj ulici kod broja 30, a na izradi istog radi grafički umetnik Uroš Štrboja.
 
 
Štrboja je kratko za 021.rs istakao da mu je drago što je upravo on angažovan za izradu murala.
 
Ovog umetnika angažovao je vlasnik obližnjeg kafića "Biciklana" Ivan Arpaš, inače veliki poštovalac lika i dela "Panonskog mornara"
 
Milica Dragomirović iz "Biciklane" za 021.rs kaže da je mural od velikog značaja za čitav kolektiv ovog kafea, ali i čitavog kvarta.
 
"Na ideju je došao naš vlasnik Ivan Arpaš, a ona se rodila dan nakon ispraćaja Balaševića na Keju. On je angažovao Uroša koji je inače grafički umetnik. Balašević je od velikog značaja za naš celokupan kolektiv, a kao lokal koji se nalazi u blizini Dunava drago nam je da je mural koji je posvećen 'Panonskom mornaru' napravljen baš u našem prolazu", potvrđuje Milica reporteru 021.rs
 
 
Ona dodaje i da je njihova inicijativa naišla na podršku komšija i građana iz njihovog kvarta. 
 
"Mural predstavlja krunu na našu ljubav prema njemu kao umetniku, a komšije i stanovnici Novog Sada pružili su nam potpunu podršku", zaključuje Milica.
 
Izrada murala je još jedan u nizu gestova kojima su Novosađani u poslednjih nedelju dana iskazali poštovanje i odali počast Đorđu Balaševiću koji je preminuo prošlog petka.
  • Likovnjak

    02.03.2021 12:53
    O ukusima treba rspravljati
    Estetika jeste subjektivna stvar, ali je disciplina koja se uci, najpre u kući, pa u školi, a kasnije na Akademiji.
    Kod nas je sve srozano, izokrenuto, pa se najčešće omane još na početku, pa svako može da se bavi i onim što nema veze sa odabranom strukom.
    Estetske norme se uče, a podrazumevaju šta je lepo, vredno, osecajno, šta je razmera, sklad, savrsenstvo, celovitost...
    Nažalost kakva nam je estetitka takav nam je i mural.
  • Maja

    02.03.2021 10:01
    O ukusima se ne raspravlja
    Jako lepa inicijativa, svaka čast. NS i treba da ima mural ĐB-a. Hvala umetniku. Ali meni je npr ovaj mural mnogo lepši https://www.facebook.com/photo?fbid=2274871922648120&set=gm.995800970823718
  • LepiMica

    01.03.2021 17:55
    Paroški, naš varoški... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti