FOTO, VIDEO: Grafiti mržnje svakodnevica Novog naselja, neonacistima smeta i 021

Na Novom naselju i Satelitu neprestano se pojavljuju grafiti mržnje sa nacističkim, antisemitskim, antimigrantskim i drugim, sličnim porukama.
FOTO, VIDEO: Grafiti mržnje svakodnevica Novog naselja, neonacistima smeta i 021
Foto: 021.rs

Antisemitski grafit, sa precrtanom Davidovom zvezdom, uz poruku "Kolac nema alternativu", osvanuo je na zgradi, na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića. Na istom mestu je pre nekoliko meseci bila ispisana antisemitska poruka protiv doktora Predraga Kona, o čemu možete da čitate na OVOM LINKU.

Kako su za 021.rs rekli stanovnici ovog kraja, nepoznati prolaznici su precrtali grafit tokom prepodneva. 
 
Ovo nije jedini grafit mržnje na Novom naselju, gde često budu ispisani. Tako je na jednoj od zgrada na Bulevaru Jovana Dučića ispisano "Smrt migrantima".
 
"Maštovitost" je iskazana i na Satelitu, na garažama preko puta Gradskog saobraćajnog preduzeća, gde se kombinuju kukasti krst sa ocilom. Nekome je zasmetao i portal 021.rs, pa je ispisano "021, da ga puši! Ratko Mladić", uz ucrtan keltski krst kojim se služe neonacisti širom sveta.
 

Grafiti mržnje nisu prisutni samo na Novom naselju i Satelitu, već i u drugim delovima grada, o čemu je 021.rs u više navrata pisao, ukazujući na problem. Pre nepunih mesec dana grafiti mržnje pojavili su se u centru, ali i na Limanu, o čemu više možete da pročitate na OVOM LINKU.

  • Čika

    04.03.2021 15:44
    Otkud vi ovde?
    Evo ih, stigli naci botovi!
  • Čika

    04.03.2021 12:00
    Da se bolje razume
    Kad država sama relativizuje Nedićevu, Ljotićevu i četničku ulogu u poslednjim ratovima, kad potencira ideje o stvarnoj, ali i tobožnjoj ugroženosti Srba i srpstva svuda i u svakom trenutku, kad žmuri na pojave veličanja kriminalaca i osuđenih ratnih zločinaca – rezultat i ne može biti drugačiji. Imamo znatan broj potpuno dezorijentisanih mladih ljudi, a zaluđenih šarolikim nacionalističkim, šovinističkim i rasističkim teorijama.
  • Gaga

    04.03.2021 01:33
    @@neizbežna
    To samo govori da ce posle ovih preobucenih Radikala desnicara opet se vratiti komunizam, i za to ce iskljucivo biti krivi ovi sto forsiraju ksenofobiju, populizam, megalomaniju i demagoski naciJonalizam beskonacnih granica.
    Kada Srbija bude usla u period balansa tada ce i imati necemu da se nada, dokle god ide po krajnjoj ivici (krajnja desnica) sa fasistickim grafitima, tada moze kao kontrateza samo da predje u krajnju levicu odnosno komunizam. Isak Njutn je to davno shvatio, a ovaj mentolski narod ni u 21. veku ne razume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti