FOTO, VIDEO: Poziv na ubistvo dr Kona na grafitu mržnje u Novom Sadu

Antisemitski grafit sa pozivom na ubistvo epidemiologa dr Predraga Kona pojavio se tokom noći na zgradi na Novom naselju.
FOTO, VIDEO: Poziv na ubistvo dr Kona na grafitu mržnje u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako se uverio reporter 021.rs, na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, neposredno pored autobuske stanice, na fasadi stambene zgrade ispisano je "Dr Kona na kolac" i precrtana Davidova zvezda, što je jasna antisemitska poruka.

Antigrafit jedinica u okviru JKP "Gradsko zelenilo" prekrečila je grafit tokom dana.

Ovaj grafit mržnje nalazio se samo nekoliko stotina metara od jedine novosadske kovid ambulante koja se nalazi na Novom naselju i gde se dnevno pregleda više od 400 Novosađana, a vidljiv je svima koji prolaze Bulevarom Jovana Dučića.

Za sada nema informacija da policija istražuje ko je autor ovog grafita mržnje.

Podsetimo da je, od izbijanja epidemije, dr Kon kao jedan od istaknutijih članova Kriznog štaba često meta neprimerenih komentara na društvenim mrežama, a bilo je i više pretnji.

Poslednji takav primer bio je pre dva dana kada, na snimku iz noćnog provoda, mladić preti dr Konu i vređa ga, dok se u pozadini vidi gužva i čuju povici i smeh drugih osoba.

Kon je na ovo odgovorio na svom Fejsbuk profilu: "Heroji, veseljaci, koji mi pretite preko društvenih mreža... svoj bes okrenite protiv virusa i epidemije. Mene ostavite na miru da radim svoj posao. Napadajte virus, a ne mere koje ga usporavaju. Čuvajte zdravlje! NOSITE MASKE",

Kako su za 021.rs potvrdili iz Gradske uprave, grafit je uklonjen oko 13 časova. Reakcije na grafit mržnje možete čitati OVDE.

  • Vidra

    13.11.2020 02:46
    Ćiriličari
    Čovek bi pomislio da ne možeš ništa da zaključiš iz pisma koje neko koristi da se izražava. A, onda shvatiš da 99.9% grafita mržnje, zatucanih poruka na internetu i ordinarnih gluposti autori napišu ćirilicom.
  • dz0

    11.11.2020 23:45
    Kolac?? Otkud Turci u Novom Sadu pa još pišu ćirilicom??
  • Građanin Vojvodine

    11.11.2020 23:20
    Za VladaN -a
    Ne '90 tih nego od 1988. Srbi iz raznih regija van Vojvodine su se te godine ORGANIZOVANO sjatili na Jogurt revoluciju i sve posle 1988 su samo posledice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti