Pregled nedelje na 021: Park ili "Park kompleks", zločin i "kazna" i "pametno" sa zakašnjenjem

Od ponedeljka do danas u medijima ste mogli da čitate o rastu zaraženih virusom korona, kao i o mogućim merama koje bi trebalo da budu uvedene kako bi se rast zaustavio. Novinari 021 pratili su i sve druge teme od važnosti za građane Novog Sada, a za vas smo izdvojili neke od najvažnijih vesti iz grada koje su obeležile sedmicu.
Pregled nedelje na 021: Park ili "Park kompleks", zločin i "kazna" i "pametno" sa zakašnjenjem
Foto: 021.rs
Park ili Park kompleks: Početkom ove nedelje na portalu 021.rs mogli ste čitati da je "Galens invest" kupio parcele namenjene sportskom parku na Novom naselju. Ovo je izazvalo zabrinutost kod građana koji se plaše da će pomenutom zemljištu biti sagrađene višespratnice po kojima je ovaj investitor poznat ili da će planirani park biti komercijalizovan i nedostupan lokalnom stanovništvu. Na pisanje 021 reagovao je i "Galens" koji se oglasio u portalu bliskom vlasti nsuzivo.rs i nazvao izveštavanje o kupovini parcela "tendencioznim" i "lažnim"
 
Kašnjenje pameti: Sistem "pametnog" plaćanja autobuskog prevoza u Novom Sadu, nazvan NSmart, još uvek nije u potpunosti zaživeo - nadležni naglašavaju da se radi o vrlo složenom sistemu koji treba da se primeni i koji će doneti mnoge pogodnosti putnicima, a koji podrazumeva uvođenje čip kartica za sve. Na našem portalu mogli ste da pročitate otkud zastoj, ali i kako će taj sistem izgledati.
 
Zločin i "kazna": Bivši predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković osuđen je zbog nenamenskog korišćenja budžetskih sredstava, a Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu mu je zbog ovog krivičnog dela izreklo sudsku opomenu. Milenković se odrekao prava na žalbu. Naši novinari ispratili su suđenje, ali i izveštaj Državnog revizora koji je doveo do saznanja o nelegalnim radnjama. 
 
Solidarno za svoje komšije: Naši novinari proveli su dan sa volonterima Kuhinje solidarnosti, koji svakog utorka i subote kuvaju obroke za ljude koji žive na ulici, kao i za one koji su socijalno ugroženi i ne mogu da priušte redovne obroke. Volonteri sa kojima smo razgovarali smatraju da država ne čini dovoljno u borbi protiv siromaštva, a svoj doprinos smatraju kao malu pomoć da pojedini građani premoste ovaj težak period. Oni kojima pomažu, smatraju da je njihov doprinos mnogo veći i izuzetno se raduju kada ih posete.
 
Nećemo prećutati: Studentkinje Univerziteta u Novom Sadu pokrenule su inicijativu "Nećemo prećutati", sa ciljem da se na nivou Univerziteta izradi Pravilnik koji bi regulisao prevenciju i prijavljivanje seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na fakultetima. Pokrenuo ih je neadekvatan odgovor Univerziteta na temu seksualnog nasilja. Nakon što u javnost dospela svedočenja mladih glumica koje su pohađale školu Miroslava Aleksića, u celom regionu su se univerziteti i pojedinačni fakulteti oglašavali, međutim, reakcija novosadskih fakulteta je izostala.
  • Milan NS

    08.03.2021 07:54
    Ako sam dobro pročitao:
    "...Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu mu je zbog ovog krivičnog dela izreklo sudsku opomenu. Milenković se odrekao prava na žalbu"
    Mislite "nije se žalio na opomenu"??
    To nas neko vuče za nos?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti