Ambulanta na Limanu trebalo bi da bude gotova do leta

Rekonstrukcija ambulante na Limanu trebalo bi da bude završena do leta, kasnije nego što je bilo najavljeno.
Radovi su počeli u februaru prošle godine, a kako je danas rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, "u međuvremenu je zbog epidemije bilo otežavajućih okolnosti, što je usporilo njihovu realizaciju". 
 
- Očekujem da će na leto ovaj objekat biti na raspolaganju građanima Novog Sada. Ovo je važna investicija u primarnu zdravstvenu zaštitu. Najveći objekat Doma zdravlja rekonstruiše se posle više od 40 godina i on će dobiti potpuno novo ruho, novu, savremenu opremu i maksimalno će biti prilagođen potrebama pacijenata i zaposlenih. Vrednost posla je 826 miliona dinara – naveo je Vučević.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazio je zadovoljstvo saradnjom Grada, Pokrajine i Republike sa Bankom za razvoj Saveta Evrope.
 
- Nameravamo da nastavimo sa realizaciojom velikih investicija u zdravstvenom sistemu. Ove godine nastavljamo sa izgradnjom Kamenice tri, radiće se rekonstrukcija bolnice u Kikindi, a napreduju i radovi na "B" i "C" blokovima u Kliničkom centru Vojvodine – rekao je Mirović.
 
- Drago mi je što Banka za razvoj Saveta Evrope finansira projekat zdravstvene zaštite koji će zaista služiti građanima – izjavio je guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Rolf Vencel.
 
Ambulanta na Limanu ne radi od februara prošle godine, a lekari su preseljeni u druge ambulante u gradu. Podsećamo da je rok za izvođenje radova bio 400 dana. Više o tome OVDE
  • Dr

    12.03.2021 15:43
    .
    Neko rece za Dom zdr.na Bulev.prema keju.Sramota gde moramo da idemo.A i to je sad malo teze narocito aki si iz prigrad.mesta i zoves da zakazes.Nisam bila skoro godinu dana.Bojim se zaraze jer je sve katastrofalno.Pa i higijena.Lekove kupyjem.A kod kardiologa cu morati da skupim novac da odem privatno.Zalosno!Sve samo Kovid.
  • Alex

    12.03.2021 09:57
    Poređenje
    U Beogradu može cela bolnica da nikne za 4 meseca, ovde ne može jedan dom zdravlja da se obnovi za 2 godine! Pa valjda je situacija sa koronom trebalo da bude razlog za ubrzanje radova a ne za njihovo odlaganje!
  • bujke

    12.03.2021 09:56
    namćor
    Do kukovog leta - stanujem pored, katastrofa ko radi na gradilištu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti