Vučević postao ribočuvar-volonter, gnezda za mrešćenje smuđa postavljena na Dunavcu

Oko 90 gnezda za mrešćenje smuđa postavljeno je na više lokacija uz obalu Dunava.
Gnezda su izradili članovi udruženja "Čerevićka skela" u Futogu, "Šaran" u Petrovaradinu i "Dunav" u Sremskim Karlovcima, a finansirale su "Vode Vojvodine".
 
"Imaćemo još puno akcija zajedno sa preduzećem 'Vode Vojvodine' i to na Begečkoj jami, na Šodrošu, petrovaradinskom dunavcu koji isto treba da se odmulјi i borićemo se protiv ribokradica i svih onih koji uništavaju naše prirodne resurse i bogatstvo", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, postavljajući gnezda u društvu v.d. direktora "Voda Vojvodine" Srđana Kruževića, a za šta je dobio i značku ribočuvara-volontera sa rednim brojem 1.
 
 
Kružević je rekao da će se, u cilju zanavljanja poprilično ugroženog ribljeg fonda, proširivati broj ribočuvara, upravo angažovanjem volontera.
  • mile

    22.10.2021 06:38
    Ja sam to predlagao i mnogo ranije.I samo sto se nisam prijavio al biram drustvo pa necu.
  • Dundo

    01.04.2021 20:07
    A Kovilj???za čega otimaju tolike pare za dozvole???Dali je Kovilj Srbija??Zašto nije jedna dozvola za celu zemlju kao svagde????Pa ispada da nas vi i delite na autonomaše i republikanere...
  • Miroljub

    01.04.2021 13:19
    Da li se sa tog mca vidi obala
    Pozdravljam lepu vest, ali kako oomenuti u vesti ne videše ugrožavanje korita Dunava sa svih strana.

    Ispada da je pecanje bez dozvole mnogo veći greh od zatrpavanja korita Dunava u cilju proširenja parcela lokalnih "biznismena".

    Hvala na objavi komentara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti