Srećan vam Dan šale: Ne, neće biti replike spomenika Stefanu Nemanji ispred Železničke stanice

Danas je 1. april, a redakcija 021.rs odlučila je da se tim povodom našali. Nastavak je to tradicionalnih prvoaprilskih šala Medijske kuće 021.
Srećan vam Dan šale: Ne, neće biti replike spomenika Stefanu Nemanji ispred Železničke stanice
Foto: 021.rs
Naravno, koliko god realno zvučala vest o tome da će vajar Aleksandar Rukavišnjikov praviti repliku beogradskog spomenika i da će on biti postavljen na "potkovici" ispred Železničke stanice, ona je potpuno izmišljena. Gradski urbanisti nemaju u planu izgradnju replike spomenika Stefanu Nemanji u Novom Sadu, a iskreno se nadamo da im ovom prilikom nismo dali lošu ideju. 
 
Oni koji su čitali pažljivije tekst mogli su da uoče svojevrstan "novinarski akrostih" u telu teksta, pa kad pogledate prva slova pasusa dobićete "Prvi april". Još očigledniji trag da je reč o prvoaprilskoj šali dat je u vidu linka ka posebnom tekst na kojem ste, ukoliko ste kliknuli, mogli da pročitate zanimljiv tekst o najuspešnijim prvoaprilskim "podmetačinama" naše redakcije i da saznate nešto više o Stivu Bogdanoviću, grupnjaku i kulama bliznakinjama. 
 
Mnogi su poverovali u "vest", jer stvarnost već odavno deluje kao da je katapultirana sa Njuz.net-a. Mnogo je i onih koji su povezali tekst sa današnjim datumom i shvatili da je reč o šali. Neki smatraju da je to najuspešnija šala do sada, drugi da je gruba, neslana, treći daju pohvale za smisao za humor. 
 
Hvala onima koji su čitali pažljivo tekst i shvatili da je u pitanju šala, ali hvala i onima koji su žustro reagovali, jer bez kritički nastrojenih građana nema ni zdravog društva. 
 
U svakom slučaju, ne zaboravite da se smejete. Srećan vam Dan šale!
 
Pročitajte izmišljenu "vest":
 
FOTO: Ruski vajar pravi repliku Stefana Nemanje ispred Železničke stanice u Novom Sadu
 
Ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov radiće na replici spomenika Stefanu Nemanji, koji će biti postavljen ispred Železničke stanice u Novom Sadu, saznaje 021.rs.
 
Prema nezvaničnim informacijama, dogovoreno je da Rukavišnjikov na replici spomenika za Novi Sad radi dok se nalazi u Beogradu, zbog posla na uređenju parka na mestu sadašnje marine Dorćol.
 
Rus će se, po svemu sudeći, zadržati u Srbiji, jer će, nakon završenog posla na novosadskom spomeniku, krenuti u već najavljenu izradu spomenika Aleksandru Karađorđeviću.
 
Veliki župan i rodonačelnik dinastije Nemanjića svoj spomenik u Novom Sadu bi trebalo da dobije do kraja godine. Spomenik će biti postavljen ispred Železničke stanice, na čuvenoj "potkovici" koja će biti behatonirana i pretvorena u tematski park posvećen srednjovekovnim vladarima Srbije.
 
Izvor 021.rs kaže da se već sada priprema događaj kojim će se izgradnja budućeg novog mosta preko Dunava povezati sa otkrivanjem spomenika, čime bi se "još jednom ukazalo na neraskidivu vezu Vojvodine i Srbije i srpske unitarnosti". Zbog toga je sasvim izvesno da će samoj svečanosti prisustvovati najviši državni funkcioneri. 
 
Aktuelni plan regulacije koji se odnosi na lokalitet Železničke stanice predviđa mesto za spomenik na prostoru "potkovice", a gde bi tačno trebalo da se nalazi možete da pogledate u posebnom tekstu o tome (vidi OVDE).
 
Predviđeno je da spomenik u Novom Sadu bude manjih dimenzija nego onaj u Beogradu. Nezvanično, biće visok 15 metara, a procena je da će konstrukcija biti teška oko 50 tona. Stefan Nemanja će u ruci držati krst umesto mača, što će uz visinu i težinu, biti jedina razlika u odnosu na original iz Beograda.
 
Rad na spomeniku podržaće i najveće građevinske kompanije koje posluju u Novom Sadu, a zauzvrat imena tih firmi biće urezana slovima koja svetle u mraku na postolju ispod Stefana Nemanje. Oni su, po rečima našeg izvora, voljni i da rade na betoniranju "potkovice" ispred Železničke stanice, koja je sada prekrivena zelenilom.
 
Između ostalog, spomenik će biti pod video nadzorom, a svakodnevno će ga obilaziti i patrole komunalne policije.
 
Leto i jesen će biti iskorišćeni za radove, nakon čega sledi otkrivanje spomenika. Predviđeno je da okupljeni građani ovaj događaj proslave uz veliko narodno kolo.

Komentari 406

  • Autoonanista

    02.04.2021 21:25
    Nemojte više ovakve šale, još će se naći neki patrijota da počne da kopa temelj za Stefana. Uh, odoh od muke da se provozam Milošom Velikim, to je bio pravi državnik, ukokao kuma Karađorđa i odneo glavu sultanu, a u slobodno vreme zajebavao Vuka Karadžića.
  • Krsta

    02.04.2021 14:09
    @@@Stvarno tragično
    Divni su ovi komentari ljubavi prema Srbiji, ali nazalost u ime ljubavi patriJote pljackaju Republiku, unistavaju institucije Republike. I na kraju ce sa njom biti isto sto i sa SFRJ. Glupav narod ne razume da mora braniti Republiku i njene institucije od uzurpatora (Tita, Milosevica, Vucica,...). Svakako istorija ce se ponoviti, nazalost, i tu je najkrivlji srpski narod.
  • Detosh

    02.04.2021 14:04
    Šala
    Imam jedno pitanje za sve vas koji ste se toliko izleteli, besni, puni mržnje i ogorčenosti:

    Da li vas je bar malo sramota? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti