Projekat nove sanacije bazena na Spensu još nije gotov, stručnjaci otkrili dodatne probleme

Projekat sanacije olimpijskog bazena na Spensu, neophodan da bi se radovi zbog ogromnih propusta izvodili ispočetka, još uvek nije završen, pa samim tim ni ponovljena sanacija nije počela.
Projekat nove sanacije bazena na Spensu još nije gotov, stručnjaci otkrili dodatne probleme
Foto: 021.rs
Grad je angažovao stručnjake da pripreme projekat sanacije na osnovu situacije koja je usledila po loše obavljenom poslu angažovanih izvođača radova - Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021. 
 
Probleme u sanaciji bazena otkrio je 021.rs u januaru ove godine. Usledilo je ograđivanje dva od tri izvođača radova, što nije naišlo na razumevanje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Osim pucanja dna bazena, popucale su pločice, curile su nove instalacije, a voda se zbog nepravilnog nagiba u bazenu izlivala. 
 
Nakon detaljne analize svih propusta (koji su opisani OVDE), tim sa Fakulteta tehničkih nauka izneo je svoja zapažanja i predloge, među kojima je najradikalniji prošao - da se ceo posao radi ispočetka i o trošku izvođača radova, što je Grad i prihvatio. Prihvatio je i nosilac posla, Max Cor. 
 
Ponovljena sanacija radiće se prema projektu na kojem još uvek radi stručna komisija FTN. Ona je prvobitno imala rok od mesec dana za završetak projekta, a na pitanje 021.rs da li je isti završen jer je ovaj period protekao, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Žarko Mićin navodi da je bilo dodatnog, nepredviđenog posla.
 
"Imajući u vidu složenost radova na otklanjanju nedostataka koje je neophodno otkloniti, stručna komisija je izvršila dodatne analize i uočila da su potrebni određeni dodatni radovi koji nisu obuhvaćeni prvobitnim projektom sanacije usled čega je bilo neophodno dodatno vreme za izradu projektnog zadatka. Izrada projekta je u toku i rok za završetak istog je do 30. aprila 2021. godine", kaže Mićin.
 
Odmah posle završetka projekta, dodaje on, izvođač će krenuti sa otklanjanjem nedostataka u skladu sa projektom i nalogom Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove.
 
Ranije je procenjeno da bi ponovljeni radovi trajali do pola godine. Vučević je, bez obzira na brojne propuste, najavio da u datom trenutku niko neće politički niti pravno odgovarati, te da će odluku o eventualnim sudskim postupcima doneti gradsko pravobranilaštvo.
 
"Ne vidim kakav bi bio efekat (sudskog spora sada), iskreno. Prvo neka plate sve, da se to kontroliše, pa ćemo da povučemo crtu i vidimo ko, kome, kad i koliko dođe. Rekao bih da se ovo od mene krilo mesec dana", rekao je Vučević za 021.rs sredinom februara, naglašavajući da je u njegovim očima angažovani nadzor - firme "Ensol" i "Quiditta", među najodgovornijima za propuste.
 
Podsetimo, 021.rs nije imao uvid u građevinski dnevnik jer je resorna Gradska uprava za imovinu, investitor u poslu, tvrdila da isti ne poseduje. Takođe, iako je uputila zahtev, naša redakcija nije još uvek dobila odobrenje za fotografisanje i snimanje trenutkog stanja bazena.
  • !

    06.04.2021 10:30
    Ovo se desilo zbog sleganja tla jer Promenada ispumpava vodu.
    Zbog nestručno izvedenih radova.
    A možda je u pitanju i malverzacija.

    U svakom slučaju krivica je na vlasti i na Gradonačelniku.

    Vlast, tj. SNS da ovo iz svojih sredstava nadoknadi gradu Novom Sadu.

    A najgori "gradonačelnik" smesta Ostavka!
  • Citateljka

    06.04.2021 08:45
    Apel
    Treba neko nesto vec jednom da uradi, apel, peticija, gradjanska inicijativa, svima nam treba bazen.
  • Sonda

    06.04.2021 07:31
    Pa kako?
    Na prvim saslušanjima, sudija konkretno rekao da je stiglo od "gore" da se samo saslušaju izvođači i predmet ide u špajz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti