JP "Nacionalni park Fruška gora" na sudu zbog bespravne seče kod Karlovaca

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog Privrednom sudu protiv Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" i dva odgovorna lica zbog seče šume na ulasku u Sremske Karlovce.
Kako je objavio Pokret "Odbranimo šume Fruške gore" oni su inspekcijsku prijavu podneli u maju 2019. godine, a optužni predlog podnet je u martu 2021. 
 
Inspekcija je prethodno ustanovila da je na ovom području bespravno posečeno 458 stabala, nakon čega je zatražila da javni tužilac preduzme odgovarajuće mere.  
 
  • Bivši zaposleni

    14.04.2021 22:56
    Ne znam koliko ste upoznati ali recimo ovako, danas je neko smenjen jer je proglašen da je “bespravno posekao” (ukrao) stotine kubika drveta,a već za nedelju dana se zataška i unapredi ta ista persona. Sada su ti isti u samom vrhu npfg. Pitam se za šta nadzor plaćaju? Da ne govorim o savetniku zbog kojeg su mnogi radnici dobili otkaz jer je licno on uticao da se radionica zatvori,radnici raspuste...a alat nestane. Zatim je postao čak i upravnik oko crkvene zemlje u Kovilju. “Jeftinije” je bilo plaćati drugim privatnicima da im održavaju vozila nego da imaju svoje sopstvene majstore. Dokumentacija kaže “mali servis kada niva” 98.000 + PDV
  • Meybe

    14.04.2021 19:35
    @Gari
    Dragi gari ove minuse lupaju botovi koji se prodaju za čorbu i ćevap i priču o patriotizmu....
  • Piško

    14.04.2021 19:00
    ...
    Problem je što je u Novi Sad došao narod koji u šume nije odlazio na odmor, već je u šumama rastao i živeo. Oni u šumi ne vide mesto za odmor, već samo beskrajne resurse za pokrasti od zajednice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti