Na Novosadskom sajmu danas u ponudi Astrazeneka i Fajzer, narednih dana i Sputnjik

Građani koji žele da se vakcinišu danas na Novosadskom sajmu mogu da biraju između Astrazeneke i Fajzera, dok će u naredna dva dana stići i nove doze vakcine "Sputnjik V", saznaje 021.rs.
Na Novosadskom sajmu danas u ponudi Astrazeneka i Fajzer, narednih dana i Sputnjik
Foto: 021.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja "Novi Sad" Nenad Vukas navodi da Fajzer ide po pozivu eUprave, ali da ih ima dovoljno da zainteresovani građani sada mogu da ih dobiju već samim dolaskom na Sajam, dok je Astrazeneka već danima u ponudi i to bez poziva.

On navodi da je preporuka da se zainteresovani za Fajzerovu vakcinu prvo prijave preko sajta eUprave, potom da pozovu Kol centar Doma zdravlja na broj 021/4879-000, nakon čega će biti pozvani istog ili narednog dana sa terminom vakcinacije. Razlog je taj što se za američko-nemačku vakcinu moraju zakazati tačni termini kako doze vakcine ne bi ostale neiskorišćene nakon vađenja iz frižidera.

"Danas od 14 časova imamo zakazan dolazak 1.680 građana na prvu dozu Fajzera, a biće i poziv za one koji su pokazali zainteresovanost za ovu vakcinu preko našeg Kol centra. Dakle od danas popodne, pa do subote, jer su došle dovoljne količine, na Sajmu se može dobiti Fajzerova vakcina. Takođe, kada narednih dana dođe "Sputnjik V" i za tu vakcinu će ići prvo po pozivu eUprave, a potom i oni bez poziva", navodi Vukas.

Glavni tehničar Doma zdravlja objašnjava da se od srede ili četvrtka očekuje isporuka nove količine prve doze "Sputnjik V" vakcine, koja će biti davana građanima sa pozivom eUprave. Što se tiče kineske vakcine "Sinofarm" ona se ovih dana pretežno daje građanima koji dolaze za drugu dozu. Takođe, Sinofarmovu vakcinu koriste mobilni timovi koji obilaze nepokretne građane.

Prema podacima Doma zdravlja, u Novom Sadu je do sada prvu dozu primilo više od 175.000 ljudi, a obe doze 75.000 Novosađana.

  • VaksTeleShop

    21.04.2021 08:16
    U ponudi...
    Da se ovoliko graje diglo za kancere i kardio ne bi procenti smrtnosti bili blago rečeno tužni.. Koliko energije je uloženo u ovo, resursa.. I sl..
  • Dragan

    21.04.2021 08:10
    Ah
    Al se razbacuju vakcine.Alo vakcina Fajzer traje 5 sati po vađenju iz hladnjaka,otkud znate koliko će primiti Fajzera i Astru tog dana ?Staneš u kilometarski redvza Fajzer,posle mnogo sati dođeš na red i kažu-žao nema više,ajd ovu što niko neće.
  • Dejan

    20.04.2021 14:28
    Potrosacko drustvo
    Sirok asortiman globalistickih proizvoda na Sajmu, ljudi pozurite jos malo i nestalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti